Menu

Čović: HNS BiH je najveći problem bošnjačke politike

Predsjedatelj BiH Predsjedništva Dragan Čović ocijenio je kako Hrvatski narodni sabor BiH predstavlja najveću enigmu bošnjačkoj politici, te je ratnohuškaške poruke bošnjačkih političara ocijenio ‘zamagljivanjem’ problema kako se ne bi promijenio Izborni zakon. 
“HNS je ključni problem bošnjačke politike, nemaju odgovor na takvu politiku i sve su činili kako bi nas podijelili, piše Večernji list BiH.
Više...

ŠTO ČEKA BOSNU I HERCEGOVINU: Agonija do izbora, anarhija nakon izbora 2018.!?

Najgora politička kriza nakon Daytona, ne funkcioniranje parlamentarnih većina, stalni politički sukobi koji prijete narušavanju stabilnosti cijele regije-sve su ovo samo od nekih ocjena koje se mogu (opravdano) čuti o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, a posebice na državnoj i federalnoj razini, piše u analizi trenutnog stanja i mogućeg razvoja događa u BiH Hrvatski Medijski Servis.

Više...

POSLUŠAJTE JEDNU OD NAJLJEPŠIH PJESAMA O HERCEG BOSNI: “Bit će zora, bit će dana”

Hrvati Herceg Bosne jučer su obilježili 26. godišnjicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosna, jedan od najvažnijih događaja u novijoj povijesti hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski navijači na nogometnim i rukometnim utakmicama jučer i danas su se različitim koreografijama i transparentima prisjetili i iskazali poštovanje prema Herceg Bosni te odali počast svim hrvatskim braniteljima poginulim za hrvatsku grudu.

Više...

Muškarac u bijelom kombiju pokušao oteti dvojicu dječaka!?

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna priča o navodnim pokušajima otmice djece u nekoliko sela gračaničke općine. Paniku među roditeljima naročito je izazvala uznemirujuća vijest jednog lokalnog portala pod nazivom "Pažnja, pažnja". Upozoreni su svi roditelji gračaničkog naselja Orahovica Gornja da paze na svoju djecu, jer se, navodno, dogodio pokušaj otmice dvojice dječaka.   

Više...

SVE SAMO DA SE IZ IGRE IZBACI “HERING”: Europska investicijska banka odbila manipulacije uprave Autocesta FBiH

Europska investicijska banka nije prihvatila sugestiju uprave federalnih Autocesta da prihvati skuplju ponudu za gradnju poddionice Počitelj – Zvirovići.  Najpovoljniju ponudu dao je konzorcij koji čine tvrtke iz Azerbejdžana i Kine. No, umjesto njih, iz uprave Autocesta FBiH  Europskoj investicijskoj banci za izvođača radova predložili su drugoplasirani konzorcij Strabag-Euroasfalt.

Više...

Drvna industrija: Interes BiH mora biti finalna prerada drveta

Ukupan izvoz drvne industrije BiH za devet mjeseci ove godine povećan je za 10,7 posto u odnosu na isti period prošle godine, a pokrivenost uvoza izvozom je bila 377,2 posto, istaknuto je danas na sastanku u Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH). Odbor Asocijacije drvne industrije i šumarstva VTK razmatrao je poslovanje firmi iz ove oblasti i ostvarene uvozno-izvozne rezultate, te mjere koje se trebaju donijeti na nivou BiH u cilju smanjenja izvoza šumskih sortimenata.

Više...

Neusvajanjem zakona o struji i plinu, BiH gubi milijune eura

Neusvajanjem zakona u oblasti električne energije i plina BiH gubi nekoliko desetina milijuna eura grant sredstava i povoljnih kredita i riskira nove oštre sankcije Energetske zajednice, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović nakon sastanka s članovima Državne regulatorne komisije za električnu energiju, javlja Anadolija.  Na sastanku u Sarajevu je razmatrana aktualna situacija u energetskom sektoru s fokusom na dodatne sankcije najavljene od Energetske zajednice, na predstojećem ministarskom sastanku 14. prosinca u Prištini, zbog neusvajanja zakonodavstva o električnoj energiji i plinu u skladu s Trećim energetskim paketom.  

Više...