Menu

Inspektori još nisu zaustavili gradnju džamije

Koliko država ne postoji i ne funkcionira, najviše je vidljivo na primjeru Jajca. Iako su svi relevantni mediji izvijestili kako se u naselju Volijak nelegalno gradi džamija, iako je to potvrdio i načelnik općine Jajce Edin Hozan, još uvijek ništa nije učinjeno da bi se ova priča vratila u zakonske okvire. Štoviše, načelnik Hozan je prije nekoliko dana odbio primiti na sastanak skupinu Hrvata koji su pokrenuli peticiju protiv izgradnje nelegalne džamije.

Više...

Na izborima postali Hrvati ili kako su Adnan i Nuko ušli u saziv Gradskog vijeća Sarajevo

U Gradskom vijeću Sarajevo navodno se nalaze sedmorica Hrvata koja su na te dužnosti birana i zahvaljujući činjenici da su pripadnici hrvatskog naroda. No, tek letimičnim pregledom, uostalom kao i za sastav Doma naroda federalnog Parlamenta, odmah se uočavaju, u najmanju ruku, čudnovate kombinacije i makinacije upravo tom činjenicom koju pripadnici većinskih naroda uglavnom zloupotrebljavaju za izbor svojih predstavnika u vlasti.

Više...

Parasustav ih je likvidirao i godinama prikrivao dokaze o Leutaru i Šantiću

Kada su nedavno uhićeni visoki vojni i civilni dužnosnici Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) s područja Orašja političari i javnost u RH, ali i u BiH počeli su sumnjati na postojanje paralelnog sustava koji iz sjene nastoji upravljati procesima u BiH. Kako se počelo raspetljavati klupko, vrlo jasno se vidjelo da su u optužnici samo navedeni Hrvati, ali ne i Bošnjaci koji su također bili osumnjičeni, a svima je simptomatično bilo kako se to dogodilo uz posjet novog premijera RH Andreja Plenkovića koji je slao vrlo snažne poruke glede potreba da se Hrvatima osigura jednakopravnost.

Više...

Životna drama sarajevskog heroja: Grad bi pao da nije bilo njega, a sad će mu suditi za ratni zločin

Hrvat Dragan Vikić (61), poznati karatist u vrijeme Jugoslavije, zapovjednik Specijalne jedinice MUP-a BiH početkom rata, čovjek koji se suprotstavio napadima velikosrpske JNA na Sarajevo, danas je na – optuženičkoj klupi. Ironično, sude mu jer je obranio Sarajevo. Leđa mu je okrenula sarajevska čaršija, bačen je u ralje pravosuđa bez obzira na to što se u Sarajevu dobro zna da nije kriv za zločine iz travnja 1992. za koje ga terete, piše Večernji list.

Više...