Menu

AIO nastavio djelovanje kroz druge selefističke udruge u BiH

AIO nastavio djelovanje kroz druge selefističke udruge u BiH
Nekada najradikalnija islamistička organizacija u Bosni i Hercegovini - Aktivna islamska omladina (AIO) više nije aktivna. Prema podacima koje je, na zahtjev pojedinih državnih parlamentaraca, dostavilo Ministarstvo sigurnosti BiH, AIO je potpuno obustavio svoje djelovanje, barem kada je riječ o BiH, piše Večernji list BiH.
Prestanak s radom - Prema raspoloživim operativnim saznanjima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, udruga građana “Aktivna islamska omladina” nije aktivna i prestala je s radom i djelovanjem u BiH - navelo je u svom odgovoru Ministarstvo. No, u prvim poslijeratnim godinama to je bila najglasnija organizacija koje je zagovarala talibanske standarde u bosanskohercegovačkom društvu i pokazivala, malo je reći, simpatije za djelovanje radikalnih terorističkih skupina u svijetu.
Sjedište im je bilo u Zenici, a okupljali su, kako su sami tvrdili, nekoliko tisuća članova diljem BiH. Embrij organizacije bio je nekadašnja postrojba Armije RBiH “El Mudžahid”. Uz propagiranje islamskog misionarstva, šerijata i ono što su nazivali “izvornim islamom”, organizaciju su kasnije mediji povezivali s poslijeratnim ubojstvima Hrvata po središnjoj Bosni, pa i atentatom na doministra unutarnjih poslova Jozu Leutara, ali te tvrdnje nikada nisu dobile svoj pravni epilog...

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka