Menu

Detalji otmice u Sarajevu: Pronađena beba koja je oteta ima 10 dana, otmičarka – lažna patronažna sestra zaključala tetku u kupatilu i istrčala s novorođenčetom

Detalji otmice u Sarajevu: Beba koja je oteta ima 10 dana, otmičarka – lažna patronažna sestra zaključala tetku u kupatilu i istrčala s novorođenčetom

Nakon jutrošnje prijave građana u Hadžićima, iz porodice nestale bebe potvrđeno nam je da se radi o otmici te da je lažna patronažna sestra ušla u stan roditelja da bi, kako je kazala, pregledala bebu.

Unutra se s muškim novorođenčetom starim 10 dana nalazila tetka Nađa Mehdi. U jednom momentu lažna patronažna sestra zgrabila je bebu i istrčala vani, gdje ju je čekao saučesnik u automobilu, nakon čega su pobjegli.


Kako saznajemo, lažna medicinarka iskoristila je priliku kada je tetka bila u kupatilu da ukrade dijete i pobjegne. Ona je tetki kazala da je u kupatilu nešto prosula te da to treba počistiti.

Kada je nesretna tetka krenula u kupatilo, lažna patronažna sestra ju je zaključala i pobjegla s djetetom. Majka djeteta nije bila prisutna kada se otmica dogodila, jer je otišla u Općinu da prijavi bebu, jer njen suprug nije mogao dobiti slobodan dan na poslu.

Otmičarka je, prema prijavi, visoka oko 160 centimetara te je na licu imala medicinsku masku, stara je oko 35 godina.

Roditelji Jasmina i Kenan Ismailovski se trenutno nalaze u policiji, gdje daju izjave. Opis otmičarke proslijeđen je svim policijskim patrolama na području Sarajevskog kantona te je pokrenuta opsežna potraga za djetetom.

Podsjećamo, nesretni slučaj desio se u Igmanskoj ulici u Hadžićima.

 

Pronađena beba koja je oteta u Hadžićima

Novorođenče koje je u poslijepodnevnim satima u četvrtak oteto u Hadžićima pronađeno je nakon opsežne akcije službenika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo u suradnji sa županijskim tužiteljem i pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije, saznaje Klix.ba. Beba je pronađena u četvrtak oko 22:15 sati u Hostelu Ferijalac u naselju Marijin Dvoru u Sarajevu, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva ŽS Azra Bavčić.
Prema prvim informacijama dječak je živ i zdrav, bez ikakvih zdravstvenih poteškoća. Policija je danas dobila prijavu da je u ulici Igmanska nepoznata žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, otela bebu i pobjegla u nepoznatom pravcu. Odmah po prijavi veliki broj policajaca izašao je na mjesto događaja te je pokrenuta opsežna akcija potrage za ženskom osobom, odnosno otetom bebom. Policajci su tijekom potrage pojačali prisustvo i na izlazima iz Županije Sarajevo, ali i na širem teritoriju.
Kako su saznali ranije, žena je dolazila više puta u tijeku dana, a bila je pokrivena i u bijelom mantilu, te se predstavila kao patronažna sestra. Posljednji put kada je došla, majka je otišla da prijavi dijete, a s bebom je ostala sestra majke odnosno bebina tetka. Navodno je žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, kazala osobi koja je čuvala dijete da dezinficira ruke u kupatilu, a onda ju je zaključala, uzela bebu i pobjegla iz stana.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka