Menu

Pronađen naknadno: Jedan radnik poginuo u eksploziji rafinerije, osmero ozlijeđenih

Pronađen naknadno: Jedan radnik poginuo u eksploziji rafinerije, osmero ozlijeđenih
U Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu u BiH došlo je u utorak oko 21.30 sati do eksplozije, a snažna detonacija osjetila se i u Slavonskom Brodu. Policija je izvijestila da je ozlijeđeno osmero ljudi koji su izvan životne opasnosti, a požar je lokaliziran. No, naknadno su pronašli jednog radnika mrtvog, izvijestio je načelnik općine Brod Ilija Jakovčić.
Prema riječima Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra. Vatrogasni su timovi odmah intervenirali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena.

“Još uvijek ne vidimo vatrogasce, ne znamo šta se događa. Ne možemo uspostaviti vezu. Ova eksplozija je sve uplašila, nije bilo ugodno. Nema potrebe za panikom, za sada mislimo da je sve pod kontrolom. Još nema zahtjeva iz Bosanskog Broda za našu pomoć”, kazao je za RTL Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

“Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno”, napisao je jedan čitatelj Index.hr.

“Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo”, napisao je drugi očevidac.

Iz Državne uprave zaštite i spašavanja Hrvatske također kažu da zasad o incidentu znaju tek ono što im građani javljaju. Građani Slavonskog Broda su uznemireni, rekli su u DUZS-u. /HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka