Menu

VIDEO-SIPA: Uhićeni Haris Kovačić, Mira Ćorić i Željka Čutura

VIDEO SIPA uhićenje

Uhićeni su savjetnik federalnog ministra pravde Haris Kovačić iz Mostara, Mira Ćorić iz Mostara koja je donedavno obavljala funkciju savjetnika predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, te stanovita Željka Čutura iz sela Čuture  pokraj Posušja, prenijela je Srna.

Sve troje uhićenih, u akciji koju provode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), navodno se dovode u vezu sa koruptivnim nedjelima i podmićivanjem u vezi sa pomilovanjima u Federaciji koja je potpisivao Živko Budimir, zbog čega je i uhapšen.

Kako prenosi Federalna televizija naknadno je uhićen još jedan muškarac. U pretresima na području Posušja i Mostara izuzeta je određena dokumentacija, rekla je policijska službenica Agencije za istrage i zaštitu BiH Kristina Jozić.

Budimir i njegov savjetnik Petar Barišić danas oko 16 sati prebačeni su u mostarski zatvor, nakon što im je određen 30-dnevni pritvor.

Sud BiH odredio je danas jednomjesečni pritvor Budimiru, koji je osumnjičen za primanje mita i kršenje Zakona o pomilovanju. Pritvor je, na prijedlog Tužiteljstva BiH, određen i za Petra Barišića, Sauda Kulosmana, Hidajeta Halilovića i Ivana Jurčevića, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Pripadnici Sipe izveli su 26. aprila tri akcije na širem području BiH, u okviru kojih je uhićeno 20 lica, među kojima i Budimir.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka