Menu

Sarajevske udruge raspiruju netrpeljivost prema Hrvatskoj, pozivaju na bojkot svega hrvatskog

Sarajevske udruge raspiruju netrpeljivost prema Hrvatskoj, pozivaju na bojkot svega hrvatskog

Hrvatska ima krajnje neodgovoran i nekorektan odnos prema BiH, smatra zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović, ilustrujući to primjerima izgradnje Pelješkog mosta, neutvrđivanje granice, te najavama izgradnje odlagališta nuklearnog otpada u blizini granice sa BiH.

- Mislim da, prije svega, državni organi BiH moraju povući potez kojim će uozbiljiti nadležne institucije u Republici Hrvatskoj da zaista uvažavaju svoje susjede onako kako uvažavaju Sloveniju i Mađarsku. Ulaziti u proces bojkota hrvatskih proizvoda nije baš tako ni lako i nisam o tome ni razmišljao. Ostao bih na ovome da nadležne državne institucije moraju ozbiljnije odgovoriti kada je u pitanju ovako nekorektan odnos prema BiH - kazao je Osmanović.

On je pojasnio i zbog čega državne institucije nisu odlučnije u svojim reakcijama prema Hrvatskoj.

- Potpuno je jasno tko koči ozbiljniju reakciju državnih institucija. To su visokopozicionirani kadrovi HDZ-a, koji sjede u institucijama BiH, od Vijeća ministara do Pravobraniteljstva, kao i drugim institucijama. Sada se pokazalo da i SNSD koči odlučnuju reakciju, odnosno član Predsjedništva BiH i dojučerašnji predsjedavajući. Te dvije politike da BiH zaštiti svoje interese i interese svojih građana - dodao je Osmanović.

U priopćenju Platforme za progres danas se pojavio, praktično, poziv građanima BiH da bojkotiraju hrvatske proizvode, ali i hrvatska odmarališta, zbog, kako je navedeno, omalovažavajućeg odnosa te države prema BiH.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka