Menu

UŽAS U SARAJEVU: Maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomagala

UŽAS U SARAJEVU: Maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomagala

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo uhitili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da je pomagala kćerci u ovom jezivom slučaju.

Azra Bavčić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, kazala je za „Avaz“ da je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužitelja, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

– Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju – pojasnila je Bavčić.

Kako saznaje “Avaz”, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu.

Prema neslužbenim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskrinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Liječnici su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka