Menu

BANJA LUKA: Bacili bombu u dvorište bivšeg čuvara KPZ

BANJA LUKA: Bacili bombu u dvorište bivšeg čuvara KPZ

Čuli smo snažnu eksploziju, prozori su se zatresli i svi smo se probudili kada je to odjeknulo, pričaju mještani Dubičke ulice u banjalučkom naselju Derviši, gdje je u noći sa ponedjeljka na utorak odjeknula bomba u dvorištu, kako “Nezavisne” neslužbeno saznaju, Mile Kalabića.

Nekoliko kuća je oštećeno, ali srećom niko nije stradao.

Prema neslužbenim informacijama, Kalabić je nekada radio kao čuvar u Kazneno-popravnom zavodu Banja Luka, odakle je, navodno, prije 11 godina otpušten, a razloge zbog kojih je dobio otkaz nismo uspjeli saznati.

Kako je rečeno, u trenutku eksplozije svi ukućani bili su u kući, ali niko nije ozlijeđen. Na terenu nismo uspjeli razgovarati ni sa kim od članova tog domaćinstva, jer je očevid bio u tijeku.

Inače, kako se priča, Kalabić je otac banjalučke manekenke Sare Kalabić, koja ima svjetsku karijeru.

“Gelera ima i u staklima susjednih kuća. Jednom komšiji su probili vrata, drugom stakla na prozorima i balkonskim vratima. Ne znam još koliko je kuća oštećeno, ali znam da su se svi probudili u tom momentu, jer je bila baš snažna eksplozija “, kazao je jedan mještanin.

Mještanka ovog naselja kazala je za “Nezavisne” da je osjećaj bio strašan te da se eksplozija čula i do njene kuće, koja je, kako kaže, prilično daleko od mjesta gdje je bomba bačena.

“Užasan je to osjećaj bio i svi smo bili na nogama sinoć. Sva sreća pa nitko nije nastradao, to je ipak najbitnije”, rekla je ona.

Kako je kazao jedan od susjeda, on ne pretpostavlja što bi mogao biti motiv onoga tko je bacio bombu u Kalabićevo dvorište.

“Zaista ne znam šta bi mogao biti motiv. Znam samo da ja nikad nisam imao nikakvih problema s njima”, kazao je ovaj mještanin, te dodao da nije svejedno kada se tako nešto desi u neposrednoj blizini.

U Policijskoj upravi Banja Luka priopćili su da im je prijavljeno da je u Dubičkoj ulici, u noći sa ponedjeljka na utorak, nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, odnosno ručnu bombu.

“Prilikom aktiviranja bombe, na tri stambena objekta nastala su manja oštećenja, a povrijeđenih lica nije bilo. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka”, istakli su u PU Banja Luka.

U Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka istakli su da je o ovom događaju obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka te da je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka