Menu

U TOPIĆEVOM NAPRETKU Kljuić Tuđmana usporedio s Hitlerom, a bh. Hrvate s njemačkim nacistima

U TOPIĆEVOM NAPRETKU Kljuić Tuđmana usporedio s Hitlerom, a bh. Hrvate s njemačkim nacistima

Mi smo najveće žrtve postali onog trenutka kada je Zagreb rekao da će brinuti o nama, kao da smo maloumni i malodobni. Bit ću oštar: Hitler nije 70 posto švicarskih Nijemaca uspio instrumentalizirati, kazao je Stjepan Kljuić na predstavljanju svoje knjige "Izdaja Bosne" u Zagrebu.

Knjiga "Izdaja Bosne" autora Stjepana Kljuića predstavljena je u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu. Knjigu bivšeg člana Predsjedništva Republike BiH, ratnog entiteta pod kontrolom Armije RBiH, predstavili su prof. dr. Ivo Banac i Zlatko Topčić pred malobrojnom zagrebačkom publikom.

"Mi smo najveće žrtve postali onog trenutka kada je Zagreb rekao da će brinuti o nama, kao da smo maloumni i malodobni. Bit ću oštar: Hitler nije 70 posto švicarskih Nijemaca uspio instrumentalizirati", kazao je Stjepan Kljuić na početku predstavljanja.

Praktično, bivši je član Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, Franju Tuđmana neizravno usporedio s Hitlerom, a Hrvate u BiH  s njemačkim nacistima.

A nakon tih optužbi, uslijedio je dio o prirodnim ljepotama Hrvatske i BiH.

"Hrvatska i BiH, to su prelijepe zemlje, četvrta i peta u Europi po vodo-bogatstvu. Dali su velike talente. Moja obveza bila da sve napišem i opišem bez da se bilo kome dopadnem. Ne očekujem ni aplauz, a ni pohvalu, ali ostavio sam nešto iza sebe", kazao je Kljuić.

Zlatko Topčić svoje je vrijeme izlaganja iskoristio kako bi zagrebačkoj publici predstavio osobnost  Stjepana Kljuića kazavši kako je "u socijalizmu bio nacionalist, vjernik i zagovornik građanske desnice".

"Okretna meta svima onima s kojima se sukobljavao. Poslije žestokim komunistima, a potom i ultimativnim antibosancima. Kada je došlo njegovo vrijeme nije živio san o kojem je pjevao, jer nema smiraja za pravdoljubivog buntovnika", kazao je Topčić.

Istaknuo je i kako heroji Bosne nisu imali legitimno pravo da budu kukavice.

"Ters čovjek koji je u stanju biti i usamljen i osamljen, oboje i nijedno, gradski mangup s kecom u rukavu. Ubi ga prejaka riječ", kazao je Topčić.

Najradije bi Kljuić, smatra Topčić, revanš i čiste račune.

“Nema ni sabura ni merhameta”, kazao je Topčić i podsjetio kako je Kljuić u "u ono vrijeme stao na stranu slabijeg i osuđenog na smrt u odustvu, to jest njegova strana, strana žrtava, jača za cijelu istoriju".

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka