Menu

Treći smrtni slučaj od koronavirusa u ŽZH, tri nova slučaja zaraze u Grudama

Treći smrtni slučaj od koronavirusa u ŽZH, tri nova slučaja zaraze u Grudama

Starija ženska pacijentica zaražena covidom-19 s područja Širokog Brijega, preminula je u nedjelju u mostarskoj bolnici, potvrdio je Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

 

Riječ je o 80-godišnoj ženi iz Jara kod Širokog Brijega koja je nakon zdravstvenih poteškoća i visoke temperature odvezena u četvrtak u bolnicu u Mostaru gdje je u nedjelju preminula. Ona je bila u kontaktu s prvozaraženom ženom iz Jara, koja je također nedavno preminula.

 Ovo je treći smrtni slučaj od posljedica koronavirusa u ZHŽ-u.

Ovo je treći smrtni slučaj jučer u BiH, a ukupno 24-ti.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvijestilo kako nije bilo kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH jučer je testirano ukupno 6 osoba s prostora Općine Grude od čega su tri nalaza pozitivna. Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo korona virusom.

U samoizolaciji je 921 osoba, od čega su 102 osobe s područja Gruda, 180 ih se nalazi u Ljubuškom, 325 u Posušju i 314 osoba u Širokom Brijegu.

U ponedjeljak, 6. travnja, će se održati 14. Sjednica Stožera CZ ŽZH, a konferencija za medije je planirana u 14:30 sati pored zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu.

Radno vrijeme trgovina od danas je najkasnije do 18 sati, a na snazi su još uvijek mjere zabrane kretanja starijima od 65 i mlađima od 18 godina.

Broj operativnog centra je 121.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka