Menu

Pucnjava i krađe u Ljubuškom i Posušju

Pucnjava i krađe u Ljubuškom i Posušju

Tijekom vikenda evidentirana je jedna krađa i dvije teške krađe.

Nepoznati počinitelj otuđio je stroj za pranje vozila "VAP", koji se nalazio ispred obiteljske kuće u mjestu Humac, čime je počinio kazneno djelo krađa iz čl. 286. KZ-a FBiH. 

Evidentirane teške krađe počinjene su provaljivanjem – u petak večer PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj, u neutvrđeno vrijeme, provalio u trgovinu "Max Market" u Ljubuškom i iz iste otuđio neutvrđenu količinu raznih artikala, a jučer ujutro PU Posušje zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj, prethodne noći, provalio u kladionicu "Millennium" u Posušju i iz iste otuđio malu svotu novca i mobitel. Policijski službenici nadležnih Policijskih uprava poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja opisanih kaznenih djela.

U subotu jutro PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je prethodne noći nepoznati počinitelj pucao iz vatrenog oružja u stacionarni radar, koji se nalazi uz magistralnu cestu M6, u mjestu Vitina. Policijski službenici izvršili su očevid te poduzimaju druge izvide u cilju rasvjetljavanja izvršenog kaznenog djela.

PROMETNE NEZGODE

Evidentirano je šest  prometnih nezgoda u kojima je ukupno pet osoba zadobilo tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja. U pet nezgoda nastala je mala a u jednoj nezgodi nastala je veća materijalna šteta.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su tri prekršaja protiv javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete zakonom propisane mjere.

Provedena akcija pojačane kontrole prometa

Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 – 04:00 h, na području općine Ljubuški provedena je lokalna akcija pojačane kontrole prometa.
Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola.
U akciji su sudjelovale četiri policijske ophodnje – tri ophodnje PU Ljubuški i jedna ophodnja Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila.
Tijekom akcije izvršena je kontrola 70 vozača i vozila a alkotestirano je 46 vozača. Izvršenim alkotestiranjima kod 12 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu te su isti isključeni iz prometa, a iz prometa je isključeno i 1 neregistrirano vozilo.
Uključujući navedene, evidentirano je ukupno 15 prometnih prekršaja - svim počiniteljima su na licu mjesta izdani prekršajni nalozi. 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka