Menu

Helez slabo čuje ali prvi udara čovjeka s trogodišnjom kćerkom u krilu

Helez slabo čuje ali prvi udara čovjeka s trogodišnjom kćerkom u krilu

U ugostiteljskom objektu "Volan" (Motocross club) u Bugojnu sinoć je došlo do masovne tuče u kojoj je teško povrijeđen Benjamin Hajdarević, vlasnik ovog lokala.


Prema pisanju sarajevskog Dnevnog avaza U tuči je aktivno sudjelovao i federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez, koji je kako tvrdi Hajdarević, prvi nasrnuo na njega.

Informaciju o incidentu potvrdio je i MUP Županije srednjobosanske, a glasnogovornik Rusmir Prohan rekao je kako su policajci na licu mjesta zatekli Heleza.

- Policijskoj postaji u Bugojnu slučaj je prijavljen u 18.55 sati. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti pod kojim je došlo do ovog incidenta. To je sve što mi u MUP-u možemo reći. Ne mogu potvrditi kako je bilo tko za sada uhićen, a istraga će pokazati što se doista dogodilo - rekao je Prohan.


Ministra ga udario dok je držao kćerku u krilu

Novinari Avaza u bugojanskoj su bolnici sinoć zatekli Hajdarevića, koji je hospitaliziran zbog težine povreda. Rekao im je kako ga je napao ministar Helez, koji je bio u društvu još najmanje pet osoba.
 
- Sjedio sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao opći metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako spasiti svoju trogodišnju kćerku, koja mi je sjedila u krilu - rekao nam je Hajdarević.

Tvrdi kako je među napadačima prepoznao i Elvisa Tukara, Zukanovog sestrića i vijećnika u Općinskom vijeću u Bugojnu.


Helez "slabo čuje"?!

Redakcija sarajevskog lista pokušala je sinoć putem telefona kontaktirati i ministra Zukana Heleza. Nakon što su se predstavili, rekao im je kako ih slabo čuje. Ubrzo nakon toga prekinuo je razgovor i više nije odgovorao na pozive.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka