Menu

Eksplozivna sredstva iz skladišta OS nestala uz pomoć iznutra?

Eksplozivna sredstva iz skladišta OS nestala uz pomoć iznutra?

Navodna krađa minskih i materijalno - tehničkih sredstava iz skladišta Oružanih snaga BiH na Krčmaricama kod Banja Luke smišljena je i organizirana iznutra, a postoji vjerojatnoća da je prijavljena da bi se pokrio nedostatak naoružanja, pišu "Nezavisne novine".

Pripadnici Oružanih snaga BiH obavijestili su 3. siječnja Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske i Agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) BiH da su nepoznate osobe neovlašteno i nasilno ušle u objekte na Krčmaricama i odnijele određenu količinu inicijalnih kapisli, upaljača i eksplozivnih sredstava.

Kako navodi izvor lista, inicijalne kapisle, upaljače i eksplozivna sredstva nije bilo moguće odnijeti iz skladišta bez pomoći, "nekoga iznutra", jer su objekti na Krčmaricama sigurni i potpuno osigurani. Isti izvor navodi da je krađa prijavljena samo fiktivno, da bi se zaštitili oni koji su mine i minsko - eksplozivna sredstva ranije iznijeli iz skladišta i prodali.

Prema neslužbenim saznanjima, nekoliko dana prije krađe, inspekcija Oružanih snaga izvršila je nadzor u objektima na Krčmaricama, ali se ne zna šta je tom prilikom utvrđeno. U Ministarstvu obrane nisu željeli govoriti o ovom inspekcijskom nadzoru i njegovim nalazima.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da će zatražiti kompletnu informaciju o ovom slučaju, ocijenivši da je krajnje sumnjivo da je krađa prijavljena baš u vrijeme praznika. Ona tvrdi da u Oružanim snagama BiH vlada ogroman kriminal i da oružje iz skladišta nestaje već godinama.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka