Menu

Lažni profesor varao privatne fakultete u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Lažni profesor varao privatne fakultete u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Profesor s lažnom diplomom američkog Michigan State Universityja prevario je desetak privatnih fakulteta u BiH, Hrvatskoj i Srbiji koji su ga uposlili kao predavača.

Tvrde to banjalučke Nezavisne novine te pišu da je Šaban Nurić iz Gračanice uspješno ”preveslao” i Ministarstvo prosvjete i kulture RS koje mu je priznalo diplomu doktora ustavnog prava.

Slučaj je otkriven kada su nezadovoljni studenti iz Smederevske Palanke, žaleći se na lošu kvalitetu nastave i neusklađenost gradiva s bolonjskim procesom, novinama poslali mail. Nezavisne novine potom su kontaktirale američko sveučilište, a ono je odgovorilo da Nurić kod njih nije stekao navedenu diplomu te da je ona, kao i potpis dekana krivotvorena.

Komisija Ministarstva prosvjete i kulture RS Nurićevu diplomu priznala je 17. veljače 2009. godine. Tajnica komisije Jelena Starčević potvrdila je da je pokrenut postupak provjere Nurićeve diplome dok je on novinama izjavio da je riječ o nesporazumu.

Nezavisne novine navode da je lažni profesor, između ostalih, predavao na Međunarodnom sveučilištu u Brčkom, Pravnom fakultetu u Kiseljaku i Akademiji za poslovnu ekonomiju u Čačku.

Bio je i mentor nekim javno poznatim osobama u Srbiji, no nitko nije posumnjao u njegovu kompetenciju. Nitko osim vlasnice Fakulteta kozmetologije i estetike iz Banje Luke Jane Marinković-Nikoletić koja je protiv Nurića pred Okružnim privrednim sudom u Banjoj Luci podigla tužbu jer je ukrao njezina tri studijska programa te ih za samo tri dana licencirao na Međunarodnom sveučilištu u distriktu Brčko.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka