Menu

Djelatnici i imovina EP HZ HB već godinu dana bez osiguranja

Djelatnici i imovina EP HZ HB već godinu dana bez osiguranja

Nepravilnosti u radu uprave JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne su brojne, što najbolje pokazuje financijsko izvješće za prošlu godinu koje nije prošlo niti na prošloj sjednici Nadzornog odbora.

Propadaju natječaji

Nije tajna da skoro svakodnevno propadaju natječaji jer se direktori između sebe ne mogu dogovoriti tko je od ponuđača najpovoljniji (najpodobniji). Upravo zbog ovog razloga, tijekom prošle godine realizirano je, kako doznajemo od izvora bliskog JP Elektroprivreda HZ HB, svega jedanaest do trinaest posto ukupno planiranih investicija. Zbog nemogućnosti dogovora oko izbora najpodobnije osiguravajuće kuće za osiguranje imovine i djelatnika JP Elektroprivreda HZ HB, već skoro punu godinu dana djelatnici ovog poduzeća nisu osigurani. Naime, zbog činjenice da rade na rizičnim i po život opasnim poslovima (radovi na električnim stupovima, branama, trafostanicama...), praksa poduzeća je dosadašnjih godina bila osigurati sve djelatnike u slučaju ozljeda na poslu, međutim istekom ugovora s Croatia osiguranjem prošle godine djelatnici su ostali bez ove vrste osiguranja. Osim djelatnika, sadašnja uprava nije osigurala niti imovinu ovog poduzeća (zgrade, elektrane...).

Ogromni minusi

Naime, u listopadu je raspisan natječaj za fizičku zaštitu objekata EP HZ HB, međutim isti još uvijek nije završen budući da se jedna od prijavljenih agencija žalila na ishod natječaja. Nedostatak fizičke zaštite najbolje se vidio prošlog tjedna kada je u upravnoj zgradi došlo do incidenta između članova Nadzornog odbora i nezadovoljnih članova HSP-a BiH gdje su sudionike tučnjave razdvajali vozači i portir. Od imovine koju posjeduje ovo poduzeće, trenutno su osigurani samo službeni automobili. Nije ovo jedini problem do kojeg je svojim načinom vođenja uprava Elektroprivrede na čelu s direktorom Nikolom Krešićem dovela jedno od nekada najzdravijih poduzeća u Hercegovini. U samo godinu dana poslovanja uspjeli su napraviti minuse od 40 milijuna maraka, čime su ovo poduzeće krajem prošle godine doveli do financijskog kolapsa. Po prvi put u povijesti poslovanja poduzeća Elektroprivreda HZ HB. prošle godine poduzeće nije bilo u stanju na vrijeme isplatiti plaće djelatnicima, a špekuliralo se da se čak podižu krediti kako bi se osigurala sredstva za isplatu redovitih plaća.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka