Menu

Novo priznanje sa MTV-a za Dubiozu kolektiv

Novo priznanje sa MTV-a za Dubiozu kolektiv

U ponedjeljak je u Beogradu i Zagrebu održane druge po redu godišnje dodjele MTV Video Play nagrada kojima se odaje počast izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitirani na regionalnom MTV kanalu. Animirani spot sastava 'Dubioza kolektiv' za pjesmu 'Kažu' bio je emitiran više od 1000 puta na najpoznatijoj glazbenoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje.

'Grijeh' Natali Dizdar, Gibonnijev 'Hey Crow' i 'Igranka' sastava 'Who See' osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitiranja.

Osam spotova je dostiglo Platinum tiraž od preko 400 emitiranja. Među njima su S.A.R.S. 'Mir u svetu', Vlada Divljan i Ljetno kino big band 'Samo jednu ljubav imam', Elemental 'Po mojoj meri' i 'Neustrašivi', Bajaga i Instruktori 'Daljina, dim i prašina', Frenkie 'Dinamit', SevdahBABY 'Tako mi se sviđaš (Spiritus)' i Van Gogh 'Nešto vuče me dole'.
Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitiranja.

Ova 53 videospota regionalnih izvođača u 2013. godini dostiglo je u zbiru preko 15.000 emitiranja na kanalima MTV Adria u regiji.

"MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju glazbenicima koji se probijaju na sceni, i njihovom predstavljanju publici širom regije i šire. Drugu godinu za redom smo željeli da izvođačima iskažemo svoju zahvalnost zbog odlične suradnje koju pažljivo njegujemo i odamo im priznanje za njihov rad. Veliko mi je zadovoljstvo što ove godine uvodimo novu kategoriju za više od 1000 emitiranja spota, kao i zbog činjenice da je popis dobitnika tri puta duži nego lani", izjavio je Talent and music manager MTV & VH1 Nikola Jovanović.

S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio osvojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dvije MTV Video Play Award.

Beogradska dodjela održana je u Mikser House-u uz prisustvo mnogobrojnih glazbenika, predstavnika medija i glazbene industrije. Program je vodio Uroš Milovanović sa radija Studio B, nastupali su bendovi Lollobrigida i SevdahBABY, a svoju nagradu su preuzeli članovi bendova 'Dubioza kolektiv', 'Who See', 'SevdahBABY', Ida Prester, bend Neuro, Sara Jovanović i Marko Mandić, Konstrakta ispred sastava 'Zemlja Gruva', Bad Copy, Frajle i Đule iz benda 'Van Gogh', dok su im iz publike podršku prijali brojni prijatelji i kolege, priopćeno je iz MTV-a.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka