Menu

Rade projekt i uvode u BiH online upise u srednje škole

Rade projekt i uvode u BiH online upise u srednje škole

Otkako je preuzeo vođenje Ministarstva obrazovanja, znanosti i mladih Sarajevske županije, poznati znanstvenik dr. Damir Marjanović uveo je mnoge inovacije u obrazovni sustav, poglavito kad je u pitanju korištenje modernih tehnologija i društvenih mreža.

Jedan od najpoznatijih genetičara u regiji i ugledni sveučilišni profesor koji iz dana u dan pokazuje da su pozitivne promjene moguće, za Večernji list govori o nekoliko zanimljivih tema.

U kojoj mjeri se moderne tehnologije, internet i drugi oblici komunikacije danas koriste u našem školstvu?

Sarajevska županija je jedina županija u BiH, ali i jedna od rijetkih regija u ovome dijelu Europe u kojoj je u potpunosti zaživjela primjena informacijskog sustava za upravljanje u obrazovanju, tj. EMIS-a. Naime ovaj sustav, između ostaloga, omogućava online uvid o stanju po školama, odjeljenjima i o svakom učeniku na kraju polugodišta i na kraju školske godine. Ovi podaci su dostupni tek uz korištenje odgovarajućih korisničkih šifri koje dodjeljuje nadležno ministarstvo.

Također, omogućeno je elektronsko izdavanje svjedodžbi. U idućem koraku planira se mogućnost uvođenja i online upisa u srednju školu, što bi značajno olakšalo ovu proceduru, ali i mnoge druge informatičke inovacije koje bi značajno podigle stupanj informatizacije cijeloga procesa.

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista. 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka