Menu

‘Hercegovina, moja domovina’

‘Hercegovina, moja domovina’

U dvorani Doma kulture u Prozor-Rami, etno skupina Sinovi Hercegovine predstavila je svoj drugi album i pokazala koliko je popularna u ovoj općini.

Na novom albumu Sinova Hercegovine pod nazivom “Hercegovina – moja domovina” nalazi se deset pjesama i dva izvorna napjeva. Ljubav prema domovini proteže se kroz sve skladbe, piše Rama-Prozor.info. Svojim nastupima Sinovi Hercegovine njeguju običaje i tradiciju hrvatskog naroda uz određenu notu moderne glazbe. Mnogobrojna publika uživala je u dobroj glazbi tijekom cijele večeri. Promociju su dodatno uveličale izvedbe ramske vokalne skupine Arabella.

“Hvala vam, naši dragi Ramci. Bila nam je velika čast, a još veće zadovoljstvo zabavljati vas i veseliti se zajedno s vama. Hvala i našim kolegicama iz Arabelle i našoj Martini Damjanović koje su nastupale s nama...”, riječi su članova skupine.

Sinovi Hercegovine su etno glazbena skupina nastala 2012. godine te okuplja mlade ljude kojima je primarna djelatnost i krajnji cilj čuvanje starih običaja i kulturne baštine, u što spadaju napjevi i sviranje na tradicionalnim instrumentima Hercegovine. Svoj prvi nastup imali su u Kočerinu u Širokom Brijegu, 9. veljače 2012. na Uskrsnom silu, a sada već bilježe brojne uspjehe svojim nastupom gdje god da se pojave. Jedan od osnivača ove skupine je Ivo Petrović – Trusa iz 
Rumboka.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka