Menu

Na MFF-u od 400 pristiglih bit će prikazana 22 filma

Na MFF-u od 400 pristiglih bit će prikazana 22 filma

Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu ove godine navršava svoju punoljetnost. Zbog mješavine opuštenosti, turizma, zabave, ritma i filmova, festival je zakratko postao ljubimcem filmskih radnika i publike, prenosi Večernji list.

Za sve njih će Široki Brijeg i ove godine, od 23. do 26. kolovoza, kroz četiri festivalska dana, postati oaza dobrog ukusa i odlične zabave, a sami MFF događaj koji preže od elitizma i prevelike glamuroznosti.

U natjecateljskom programu 18. MFF-a bit će prikazana 22 filma, koja je izbornik Damir Čučić izabrao od gotovo 400 prijavljenih. Riječ je o filmovima iz Rusije, Bjelorusije, Egipta, Libanona, Belgije, Francuske, Sirije, Italije, Španjolske, Grčke, Turske, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

U povodu otvaranja festivala danas će u 12 sati u centru za novinare Narodne knjižnice u Širokom Brijegu bit će održana konferenacija za novinare na kojoj će sudjelovati: Tomislav Topić, direktor Festivala, Robert Bubalo, producent, Zdenko Jurilj, redatelj, Misijana Brkić Milinković (HT Eronet), Lucy Eagleson, voditeljica radionice i Tyler Gunderson, voditelj post-produkcije YouTubea.

O najboljem filmu u konkurenciji kratkih dokumentarnih filmova odlučivat će Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty i Gordan Nuhanović, dok će o najboljem filmu u dugometražnoj konkurenciji suditi Vlatka Vorkapić, Jorge Tur Moltó i Ademir Kenović.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka