Menu

MOSTAR: Pogledajte kako će izgledati zgrada Hrvatskog narodnog kazališta

MOSTAR: Pogledajte kako će izgledati zgrada Hrvatskog narodnog kazališta

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru godinama na svojoj Maloj sceni niže velike uspjehe, a nova ”velika” zgrada već godinama se željno iščekuje, a mi vam donosimo kako će izgledati nova zgrada Hrvatskog narodnog kazališta.

Inače, ranije smo pisali neslužbena saznanja kako je gotova Projektna dokumentacija za izgradnju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, a neslužbeno smo doznali da je za dovršenje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru potrebno 18 milijuna maraka.

”Projektant je konzorcij tvrtki predvođen Građevinskim istraživačkim centrom iz Mostara (u konzorciju su još i Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i ECOPLAN Mostar).

Posebno ističemo kako je projektna dokumentacija gotova u smislu funkcionalnog dijela dok je vanjski izgled zgrade (fasada) još uvijek u procesu dogovaranja i projektiranja”, rekao je ranije za Bljesak.info Josip Blažević pomoćnik ravnatelja HNK Mostar za projekte, marketing i odnose s javnošću.

“Glavni je projekt skoro pa zgotovljen i na temeljima Male scene niknut će nova kazališna zgrada, a koja bi sutra mogla udomiti i Simfonijski orkestar Mostar, Dramsku akademiju, HAZU BiH i Maticu hrvatsku Mostar”, rekao je u lipnju 2016. godine gostujući na TV-u ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, dodavši kako sanja trenutak kada će HNK Mostar, osim dramskoga, imati i operni i baletni ansambl, te se brojem zaposlenih i godišnjim proračunom barem primaći drugim dvjema krovnim nacionalnim kazališnim kućama u BiH.

Vukoja je u listopadu 2016. godine, prigodom posjeta delegacije Vlade Republike Hrvatske Mostaru, predstavio premijeru Plenkoviću revidirani projekt prema kojem će HNK Mostar imati veliku dvoranu s oko 500 sjedala.


  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka