Menu

Uz Matu Bulića i klape, uživali i u specijalitetima

Uz Matu Bulića i klape, uživali i u specijalitetima
U sklopu prvog Broćanskoga ljeta, koje ovog srpnja organizira Broćanska udruga mladih (BRUM), u Herceg etno selu Međugorje održana je veličanstvena Hercegovačka večer koja bi trebala prerasti u tradiciju.
Na početku te manifestacije rečeno je kako Broćanska udruga mladih svojim aktivnostima nastoji promicati društvo koje odgovara potrebama mladih i omogućuje im aktivno i odgovorno sudjelovanje u razvoju kvalitetnih politika za mlade broćanskoga kraja, a potom je predsjednica BRUM-a Matea Ivanković pozdravila nazočno mnoštvo, zahvalila izvođačima na dolasku, članovima BRUM-a na trudu, a sponzorima na potpori.
Posjetitelji tog spektakla imali su prigodu uživati u milozvučnim pjesmama klapa: Herceg (Čitluk), Katarina (Mostar), Bura (župa Gradina), Zvizdan (Posušje), Concordia (Šurmanci) i Mir iz Međugorja te vrhunske muške klape Trebižat, ali i u besprijekornim nastupima pjevača i folkloraša: HKUD-a Vionica, HKUD-a Brotnjo, KUD-a Jedinstvo iz Splita i tamburaškoga sastava Misericordia iz Šurmanaca. Vrhunac te veličanstvene Hercegovačke večeri dogodio se na kraju kada se na pozornici pojavio “kralj hrvatske dijaspore”, poznati Brotnjak Mate Bulić, kojeg su posjetitelji pozdravili burnim pljeskom.
Na oduševljenje i uz dugotrajni pljesak, Mate je, uz pratnju tamburaškoga sastava Misericordia i muške klape Trebižat, otpjevao nekoliko svojih hitova i domoljubnih pjesama te na kraju pohvalio rad Broćanske udruge mladih i kazao kako će njezine aktivnosti nastaviti podržavati.
Treba reći kako je ulaz na Hercegovačku večer bio besplatan, s tim da su posjetitelji koji su željeli na ulazu mogli u kutiju ubaciti dobrovoljni prilog za Broćansku udrugu mladih (BRUM). Hercegovačka večer predstavljala je pravi zabavno-glazbeni i plesni spektakl u kojem su članovi hercegovačkih klapa te brojni pjevači i folkloraši posjetiteljima uspješno dočaravali djeliće sačuvane povijesti, domoljublja, svakodnevnice, radosti, pjesama, plesova i običaja hrvatskog hercegovačkoga puka, i to uz promociju raznovrsnih domaćih hercegovačkih proizvoda.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka