Menu

Više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta na Mladifestu u Međugorju

Više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta na Mladifestu u Međugorju
Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta okupilo se u Međugorju na 29. međunarodnom molitvenom susretu "Mladifest" koji će se održavati sljedećih pet dana u tom hodočasničkom mjestu pod geslom 'Živjeti od Bože riječi'.
Mladi su se predstavili noseći nacionalne zastave u Međugorju na središnjem večernjem misnom slavlju na otvorenome oltaru. Misu je predvodio Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je pozvao mlade da im uzor bude Isus Krist kako bi za sebe zajamčili Kraljevstvo Božje.
- Izabrati Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu – Isusa Krista, jer samo on može darovati istinsku sreću jer je on izvor istinske radosti - rekao je u propovijedi papinski izaslanik u Međugorju. Međunarodni susret mladih u Međugorju održava se svake godine i na njemu sudjeluje više desetaka tisuća mladih i više stotina svećenika.
Uz molitvu mladi provode vrijeme slučajući zanimljiva životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka