Menu

Kardinal Puljić: Hrvate žele izbrisati, po zakonu je i Hitler došao na vlast

Kardinal Puljić: Hrvate žele izbrisati, po zakonu je i Hitler došao na vlast
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ocijenio je u nedjelju kako se Hrvatima u BiH oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, na što je poručio kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast.
"U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. obljetnice prvoga spomena općine Žepče, javlja Hina.
Puljić je aludirao na izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa "neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH".
"Ni jedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo ispraviti, ali naša katolička vjera je naš put za budućnost Hrvata u BiH", poručio je u propovijedi sarajevski nadbiskup.
"Teška su vremena i pitate se što će biti s nama Hrvatima u BiH. To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika nego i svjetskih moćnika koji žele hrvatskome narodu ogaditi Bosnu i Hercegovinu, ogaditi naše korijene i ognjišta, našu vjeru i identitet, i to sve pod okriljem zakona", dodao je.
Pozvao je vjernike da se snažnije vezuju uz katoličku vjeru i korijene. "Neće nas Hrvate u BiH spasiti nikakva politika, nego naša katolička vjera i naša hrabrost, vjernost i vjerodostojnost", poručio je Puljić.
Pozvao je vjernike na ustrajnost i zajedništvo u turbulentnim vremenima kada je 'pred ispitom sve hrvatsko'.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka