Menu

38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju bit će posebna, bit će prisutan i nadbiskup Hoser

38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju bit će posebna, bit će prisutan i nadbiskup Hoser

Veliki broj hodočasnika iz cijeloga svijeta očekuje se i ove godine na 38. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju koje Katolička Crkva prati s velikom pozornošću. 

Ovogodišnja godišnjica koja se obilježava u utorak, 25. lipnja, bit će posebna po tome jer će joj nazočiti i apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja hodočašća, i sve nazočniji predstavnici službene Crkve i medija.  Kako piše Medjugorje-info, za program obilježavanja godišnjice i doček hodočasnika sve je spremno, a kako bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, pobrinut će se i policija.  

Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa.  Ukazanja u Međugorju prvi put su počela 24. lipnja 1981. godine kada je šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, izvijestilo o ukazanju Majke Božje na brdu Crnica, u Međugorju.  Kako su se izvješća o ukazanjima ponavljala, s vremenom je Međugorje postalo jednim od poznatijih svjetskih marijanskih hodočasničkih odredišta, a to malo hercegovačko mjesto godišnje posjeti više od milijun hodočasnika.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka