Menu

Ljetni dani Duge okupili oko 400 školaraca i čak 80 animatora

Ljetni dani Duge okupili oko 400 školaraca i čak 80 animatora

Vriska, žamor, glasan smijeh, nadvikivanje i glazba već je počela, a ovih dana će i nastaviti odjekivat mostarskim kvartom gdje je smještena crkva svetog Ivana apostola i evanđelista. Sljedeća dva tjedna u sklopu Ljetnih dana Duge, u dvorištu crkve će se održati mnoštvo radionica i djeci zanimljivih druženja.


Duga za sve

Duga je pokret sve djece, a nastala je prije 12 godina, na inicijativu don Kreše koji je tada bio župnik u crkvi sv. Ivana. To je pokret u kojem sudjeluju djeca od 1. do 8. razreda i traje kroz cijelu godinu u živim zajednicama na vjeronauku. Jučer je započela Duga za velike, odnosno za djecu od 5. do 8. razreda dok idućeg ponedjeljka počinje mala Duga za djecu od 1. do 4. razreda. “Ovo su Ljetni dani Duge, kada se djeca druže kroz molitvu ples, sport, igre i na taj način ih pokušavamo približiti Crkvi. Tako da bi kad porastu mogli biti animatori i nastaviti živjeti taj život kao ministranti, kao apostoli ljubavi. Ovo je jedan poticaj da primaknemo Crkvu djecu”, kazao je Filip Kožul, jedan od organizatora i animator na radionicama. Sadržaj u šest dana trajanja velike Duge je raznolik, svaki dan drukčiji, a djeca su podijeljenja u sedam grupa. Tako će sutra djeca nakon dva dana provedena u Mostaru, obići i Rotimliju gdje će provesti kvalitetan i ispunjen dan vježbom, igrama, molitvom...

Tijekom cijele godine

Ove godine se prijavio rekordan broj djece, ima ih više od 400 dok je animatora nešto manji broj nego prošle godine, zbog obveza, oko 80. “Duga služi da djeca pokušaju uvidjeti svoj poziv, da se osjećaju dobro i da se na jednom mjestu mogu istaknuti, zabavljati, provesti i naći poziv da ostanu ovdje, a da ne budu na ulici tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljeta“, kazao nam je animator Filip.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka