Menu

DOMINKO PRANIĆ ZA HMS: Kako su me u mojoj rodnoj Gori kod Sarajeva za Uskrs dočekali Arapi

Mjesto Gora, u župi Čemerno, pola sata vožnje udaljeno je od Sarajeva. Smjestilo se s lijeve strane magistralnog puta od Vogošće, odnosno Semizovca prema Olovu. Prije rata u Gori su živjeli Hrvati, Bošnjaci i Srbi. Srba u ovom mjestu danas nema, a vratila se tek po neka staračka hrvatska obitelj u kuće uz cestu Sarajevo- Tuzla. Umjesto povratnika 2016. Goru su počeli naseljavati Arapi.

Više...

HRVATSKI LOGORAŠI PODRŽALI ORUČEVIĆEVU INICIJATIVU Šalju mu dokaze i presude o zločinima tzv. Armije BiH

– Ono što je ustanovljeno u sudnici mora se učiti u učionicama. Naša djeca još ne uče pravu istinu i mi našoj djeci moramo približiti povijest – rekao je prije nekoliko dana Safet Oručević u Mostaru uoči svečane akademije povodom obilježavanja godišnjice formiranja Armije BiH. Dok se većina javnosti nije obazirala na ovakvu izjavu, iz Hrvatske udruge logora su odlučili podržati Oručevićevu ideju.

Više...

Dragi bojovnici, sretni vam dani pobjede i slave!

Proljeće te ’92 godine nije mirisalo beharom i zelenom travom kao mnoga prije. Bilo je oporo, sumorno i neizvjesno. Barut se mogao namirisati u zraku ponajviše zbog netom odigranih događaja na Kupresu. Nemir se uvukao u narod, jer svatko je imao nekog naprijed u rovu. Isčekivanje umori čovjeka, a čekati napad jačeg, opremljenijeg, je tim gore, piše Miljan Konta u kolumni za portal Relax.

Više...