Menu

Memić: Treba raditi na sebi, treba uzeti zdravlje u svoje ruke

U organizaciji Udruge “Novi pogled”, jučer je u Mostaru održana manifestacija “Dan ružičaste vrpce” pod sloganom “Nismo same - imamo vas”, a koja je posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Manifestacijom se želi upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se mnogo oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.
Više...

S 5 KM kusura započela život na selu, za 2 godine napravila kuću i kupila auto

Ne postoje muški i ženski poslovi - Valentina radi sve. Na djedovinu se vratila nakon dugogodišnjeg bavljenja novinarstvom, slikarstvom, glumom. Prije dvije godine ostala je bez posla i s uštedjevinom od 20 maraka kupila je kartu Banja Luka-Kupres u jednom pravcu. Prvi zarađen novac bio je od branja bobica kleke i to zbog nepoznavanja terena u minskom polju, javlja N1.  "Znam da sam razmišljala Bože, kada dignem nogu, što će se dogoditi. Hoću li ostati živa ili neću", ispričala je Valentina Duvnjak.

Više...

Objavljeni identiteti ‘srpskih plaćenika’ u Ukrajini, među njima trojica iz BiH

Sukob, koji se od proljeća 2014. u istočnim područjima Ukrajine vodi između ukrajinskih vojnih i paravojnih formacija na jednoj te proruskih separatističkih paravojnih formacija samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, od samog početka intenzivnih borbi postao je meka za plaćenike i razne avanturiste koji su dragovoljno otišli ratovati za jednu ili drugu stranu. Kada se govori o plaćenicima na stranim ratištima, prva asocijacija su dragovoljci koji ratuju na području Iraka i Sirije na ratištima tzv. Islamske države.
Više...