Menu

Ugrožen proces traženja nestalih u BiH

Premještanjem laboratorija DNK Međunarodnoga povjerenstva za nestale osobe (ICMP) iz BiH u Nizozemsku ugrožena su ljudska prava u BiH, a proces traženja nestalih je usporen i usložnjen te prijeti opasnost da bude potpuno obustavljen, rekao je za Srnu predsjednik Republičke organizacije obitelji zarobljenih, poginulih branitelja i nestalih civila Nedeljko Mitrović.
Više...

Tečaj spašavanja i traganja završio 33 polaznika GSS u BiH

U organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSS u BiH) u Livnu je od 8. do 10. prosinca održan tečaj spašavanja i traganja SAR (search and rescue). Kako je za Fenu kazao pročelnik stanice GSS Hercegbosanske županije Marino Vidović, tečaj su uspješno završila 33 polaznika, a na njemu su sudjelovali spašavatelji i suradnici GSS Hercegbosanske županije iz Kupresa, Glamoča, Tomislavgrada, Livna, HGSS-a Posušje, pripadnici specijalne policije MUP-a Hercegbosanske županije te članovi Planinarskog društva "Cincar" iz Livna.
Više...

ICTY je morao izreći kazne za zločine u dolini Neretve, ali nije to napravio

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je kratko razgovarao i s predstavnicima stradalničkih udruga, ali i predstavnicima branitelja. Predsjednik Udruge “Grabovica ‘93.” Josip Drežnjak istaknuo je kako u Haaškome sudu nitko nije osuđen za pokolj hrvatskih civila u rujnu 1993. godine, kada su pripadnici Armije BiH likvidirali 33 hrvatska civila, među kojima je bila i četverogodišnja Mladenka Zadro.
Više...