Menu

FBiH Pravo na dječji dohodak i novčanu pomoć porodilji koja nije u radnom odnosu

Prema novom Nacrtu zakona o podršci obiteljima s djecom doći će do uspostave dječjeg dohodka i novčane pomoći porodilji koja nije u radnom odnosu, pravednijeg i financijski održivog sustava zaštite obitelji s djecom, ukidanje diskriminacija po osnovu mjesta življenja i izjednačavanje prava djece u Federaciji BiH, ublažavanje posljedica siromaštva obitelji te kroz materijalna davanja pomoći obiteljima u podizanju, odgoju i zbrinjavanju djece na području Federacije BiH.

Više...

Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera iz kriznog plana pripravnosti za postupanje nadležnih institucija Županije Zapadnohercegovačke radi zaštite pučanstva od zaraznih bolesti izazvane novim koronavirusom nCo-V 2019, u stalnom je kontaktu počevši od 24.02.2020. godine donosi priopćenje za javnost:

Više...

BiH leži na nafti, samo u Hercegovini se nalazi 27 lokacija

Nafta i zlato u BiH su davno otkriveni. Tako je na području Tuzle zabilježena prva eksploatacija nafte i to 800 tona, što je bio prvi takav slučaj u bivšoj državi. S druge strane, poznato je da je u rijeci Lašvi ispirano zlato. Upravo s naftom i zlatom su povezana dva projekta koja bi u BiH u sljedeće dvije godine mogla doprinijeti značajnom oporavku gospodarstva i otvoriti nova radna mjesta. Jedan se odnosi na istraživanja nafte i plina na području Federacije, a drugi na otvaranje rudnika zlata u Varešu.

Više...