Menu

U HNŽ se kroz reformu pokušava nametnuti jedinstveni ‘BHS’ jezik 
u procesu obrazovanja

U HNŽ se kroz reformu pokušava nametnuti jedinstveni ‘BHS’ jezik 
u procesu obrazovanja
Ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović dao je suglasnost za nastavak projekta “Jačanje socijalnog uključivanja - jednako i kvalitetno obrazovanje za potporu uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana 2016.- 2018.”
, potprojekta “Ishodi učenja” u kojemu se u konačnici nastoji kroz “jedinstveni pristup” promovirati i bosansko-hrvatsko-srpski (BHS) jezik, što uvelike podsjeća na eksperimente iz prethodne državne zajednice, piše Večernji list BiH. Uz taj projekt, već je napravljen pilot-projekt za ujedinjenje dviju mostarskih srednjih škola koje bi doslovno bile ujedinjene iako imaju “dva krova”. 
Najprije je u dopisu organizaciji “Save the Children”, koja provodi projekt, ministar potvrdio opredjeljenje za nastavak projekta kroz mentoriranje djelatnika koji rade, od predškolskog obrazovanja, razredne i predmetne nastave. Mentoriranje “Finalni setovi priprema za zajedničke aktivnosti/sate (predškolski odgoj i obrazovanje, razredna nastava, nastava ‘BHS’ jezika i književnosti), koji će činiti dio priručnika za trenere, bit će dostavljeni od Pedagoškog zavoda Mostar i Zavoda za školstvo.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka