Menu

U dvije godine čak 69 osuđenih za obiteljsko nasilje, svi stariji od 35

U dvije godine čak 69 osuđenih za obiteljsko nasilje, svi stariji od 35
Nedavni napad na djevojku kod Blagaja, njezino prisilno odvođenje, a poslije prezentiranje svega u Policijskoj postaji kao ljubavne svađe potaknuli su pitanje koliko je obiteljskog nasilja u društvu u kojem živimo i koliko se nasilnici kažnjavaju.
Ono što je problem u ovom slučaju je zakon koji praktički štiti nasilnike. Naime, u slučaju da žrtva povuče svoj iskaz, policija i tužiteljstvo gube bilo kakav izgled za kazneno procesuiranje nasilnika, čak i ako postoje izjave drugih svjedoka.
Veliki broj slučajeva Službeni podaci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije pokazuju kako je prošle godine 27 osoba prijavljeno zbog obiteljskog nasilja. Njihove žrtve svjedočile su protiv njih i svi oni su osuđeni. U 2016. godini broj prijavljenih nasilnika je bio čak 35 posto veći i zabilježena su 42 napada koja su procesuirana.
- Iako bilježimo pad broja slučajeva obiteljskog nasilja, ono je još uvijek veliki problem. Podaci pokazuju kako su svi osuđeni stariji od 35 godina i oni služe zatvorske kazne zbog zlodjela koje su počinili.
Žrtve još jednom pozivamo da prijave slučajeve obiteljskog nasilja, da ne šute o tom problemu jer on sigurno neće sam od sebe nestati - rekli su za Večernji list iz MUP-a HNŽ-a.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka