Menu

Spletkama se pokušava narušiti vjerodostojnost SIP-a

Spletkama se pokušava narušiti vjerodostojnost SIP-a

U posljednjih nekoliko mjeseci bošnjačke stranke su producirale nekoliko “afera” vezanih uz Središnje izborno povjerenstvo (SIP). Riječ je o pritiscima na tu instituciju koja se drži slova zakona, a ne očekivanja da će preko SIP-a krivotvoriti rezultate predstojećih izbora. Član SIP-a Stjepan Mikić, iako nerado, govori za Večernji list.

Poštovani gospodine Mikiću, hoćete li podnijeti ostavku, kako to od vas traže bošnjačke stranke?
Jako dugo nisam davao izjave za medije jer se držim ustaljene prakse u našoj instituciji da o svemu što je vezano uz njezin rad i funkcioniranje izjavu daje predsjednik odnosno predsjednica SIP-a BiH osobno ili preko glasnogovornice iz Službe za odnose s javnošću u našoj instituciji. Ako već i mi, kao članovi SIP-a BiH, udovoljavamo zahtjevima koje pred nas postavljaju novinari nekih medija, kao što ste i vi, gospodine Krešiću, sada predložili, onda nam je dužnost naglasiti kako je riječ o našem osobnom mišljenju, kao što je i ovaj put. Moram odmah, na početku intervjua, reći kako me je jako iznenadilo prvo pitanje, o nekakvom podnošenju ostavke. Budite ljubazni i recite mi o čemu je riječ i zašto bih ja to trebao učiniti?!

Pa zbog navodnog nestanka papira za glasačke listiće?
Gospodine Krešiću, ja vas osobno, kao uglednog i sposobnog novinara te kao političkog komentatora, dugo poznajem te stoga ne mogu vjerovati da ste i vi povjerovali lažnim optužbama, spletkarenju i gnusnom ataku na dostojanstvo, neovisnost i profesionalni rad SIP-a BiH. Ako ste pratili, naša je predsjednica nedavno, uime institucije kojoj je na čelu, dala službenu izjavu kojom je javnost obavijestila o svim tim podmetanjima koja nam se stavljaju na teret, prije svega, kao neutemeljenima, zlonamjernima i vrlo, vrlo nekorektnima. Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

 


 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka