Menu

Pametni krevet može vratiti sebične spavače na svoje mjesto

Pametni krevet može vratiti sebične spavače na svoje mjesto

Da poznata automobilska kompanija Ford ima iskustva u pravljenju kreveta smo već znali. No to su bile pametne kolijevke. Ipak, snalaze se oni i u pravljenju kreveta za odrasle.

Slavna kompanija izgleda da ponovno nastavlja otkrivati nove načine kako primijeniti svoju tehnologiju izvan vozila. Ipak, i ovaj ogromni gadget ima veze s vožnjom, na neki način.

Ford je preuredio svoje sustave za pomoć vozačima ne bi li osmislio krevet koji će tijekom noći držati oba partnera na njihovim stranama madraca.
Najnovija inovacija za spavaće sobe tako brine da se onaj nemirni spavač drži svoje “prometne trake” u krevetu, na zadovoljstvo svih prisutnih.

Evo kako Fordova neobična inovacija funkcionira: madrac posjeduje senzore pritiska koji mogu odrediti dospijeva li, u nekom trenu tijekom noći, jedna od osoba u prostor za spavanje svog partnera.

Krevet zatim korigira “nepravdu” tako što uljeza vraća na njegovu stranu. To se radi uz pomoć integrirane pokretne trake koja povlači krevet nazad kako bi se spavač vratio na svoju polovinu. To izgleda ovako:

Dojmljivi ležaj koji vas drži na vašoj polovici kreveta je ipak samo koncept. Razlog tome je navodno taj što nitko stvarno ne bi želio spavati na “pokretnoj traci”. To je hrabra tvrdnja, jer ljudi zaista svašta žele, no poanta koncepta ima malo šire dosege.

Naime, to sve prikazuje Fordovu tehnologiju na način koji olakšava vizualizaciju za ono što će se događati u vozilima. Ista tehnologija koja omogućava pokretanje kreveta također se nalazi u Fordovim vozilima. Omogućuje da se gurne volan kada se osjeti da je vozač previše skrenuo iz svoje trake.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka