Menu

TOP 5: Na 'rezervi' najviše kilometara mogu prijeći ovi auti

TOP 5: Na 'rezervi' najviše kilometara mogu prijeći ovi auti

Iako svi brinemo o razini goriva u spremniku automobila, ponekad se dogodi da nam se lampica za 'rezervu' upali kada nam prva benzinska postaja nije baš u blizini
Moderni automobili nude informaciju koliko još kilometara možemo prijeći s preostalim gorivom, no taj podatak često nije točan pa se ne možemo potpuno osloniti na njega. Koliko kilometara automobil može prijeći nakon što se upali lampica rezerve ovisi o više faktora: stilu vožnje, konfiguraciji puta, vrsti automobila, pogonskome gorivu, ali i o proizvođaču...

Tim problemom pozabavio se tim 'Compare the market', koji je testirao 96 automobila 26 različitih proizvođača da bi utvrdio koji automobil ima najveću autonomiju na 'rezervi'. Tako je dobiven prosjek za svakoga proizvođača. Ovo je pet najboljih i najlošijih proizvođača automobila prema autonomiji na rezervi.

TOP 5 najgorih

KIA – Nije posve pouzdana, a prosječna autonomija je 74 km. Malome prosjeku južnokorejskoga brenda najviše pridonosi model Picanto, koji 'na rezervi' može prijeći samo 51,7 km.

Mitsubishi – Ako ste vlasnik ovoga 'japanca', s rezervom niste baš sretni. Prosječna autonomija s rezervom je 71,6 km.

Porsche – Za volanom 911-ice vjerojatno ćete biti najbrži na cesti, ali ako vam se upali lampica, preostaje vam još 70,2 kilometra vožnje.

Fiat – Prosječna autonomija 'na rezervi' mu je samo 66,7 km. Tom lošemu prosjeku najviše pridonosi Fiat 500, s dometom 59,7 km.

Mini – Engleski proizvođač nije se baš proslavio dosegom svojih modela. Prosjek je 60,38 km 'na rezervi'.

 

TOP 5 najboljih:

BMW – Popularni bavarski premium proizvođač osigurao je svojim vozilima prosječnu autonomiju 87,3 km, a najveći doseg ima Serija 5, sa 110 km.

Volkswagen – Njemački div iz Wolfsburga ima prosjek 87,6 km, a najveću autonomiju Passat, koji može prijeći 120 km.

Lexus – Toyotin premium podbrend ima neočekivano dobar prosjek: 88,4 km.

Ford – Pionir suvremene autoindustrije ima prosječnu autonomiju 'na rezervi' 88,4 km. Najbolji je Mondeo sa 112 km, a u stopu ga prate S-Max i Galaxy.

Volvo – Ako tražite auto s kojim ćete najmanje brinuti koliko još imate vremena da pronađete benzinsku postaju, kupite Volvo. Prosjek autonomije s rezervom je 94,7 km, a rekorder među modelima je V40, koji 'na rezervi' može prevaliti 113 km.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka