Menu

Kina se nada da će Blok 7 uskoro dobiti sve suglasnosti

Kina se nada da će Blok 7 uskoro dobiti sve suglasnosti
Odnosi između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine jačaju iz godine u godinu, ali bilo koji vid suradnje između dviju zemalja neće se odvijati uz bilo kakvo političko uvjetovanje ili miješanje u unutarnje stvari BiH.
Veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping jučer je izlagao o trima temama, i to o iskustvima i uspjesima kineske ekonomske izgradnje u proteklim godinama, zatim odnosima između Kine i svijeta te o suradnji i bilateralnim odnosima Kine i BiH. Podvukao je da se suradnja između dviju zemalja odvija bez bilo kakvog nametanja, a budući da je BiH neovisna i samostalna država na njoj je da se opredijeli s kojom zemljom želi surađivati. “Što se tiče konkretnog primjera suradnje na projektu izgradnje Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, bh. vlasti postigle su konsenzus o nastavku te suradnje s kineskim poduzećima”, istaknuo je veleposlanik Ping. Pritom je naglasio kako se nada kako će Blok 7 Termoelektrane u Tuzli uskoro dobiti sve suglasnosti kako bi se završile sve administrativne procedure i krenulo u realizaciju.
Izgradnju Bloka 7 tuzlanske termoelektrane od 450 MW zagovornici odluke najavljuju kao projekt od javnog interesa i krucijalnog značaja, višestruko korisnu investiciju koja će osigurati energetsku neovisnost Federacije, odnosno BiH. Od ostalih tema, veleposlanik Narodne Republike Kine potvrdio je da međusobna kulturna suradnja brzo napreduje, a tu su i brojni dobri primjeri u okviru inicijative “Pojas i put”, kao i “16+1”, u okviru kojih će se ove godine u Bosni i Hercegovini održati festival zimskih sportova za studente, ali i konferencija ministara prometa i veza. To će svakako biti prilika za dodatno povezivanje i razmjenu iskustava.
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka