Menu

Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Adisu Pokviću iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina zatvora jer je na kući svoje obitelji i pet automobila parkiranih u dvorištu među kojima je i njegov automobil 5. kolovoza ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka i koje veličaju genocid u Srebrenici. Pokvić je u naselje Krupa stigao iz Austrije gdje živi.

Pokvić je čak medijima davao i izjave o tom događaju, iako je znao da je policiji upućena lažna prijava jer je on počinitelj. Pokvić je na ispitivanju u policiji priznao da je on ispisao te poruke i time počinio kazneno djelo iz članka 163. stavak 1. Kaznenog zakona FBiH, piše Dnevni avaz.

– Tko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina – precizirano je Kaznenim zakonom.

Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Pokvića bit će podneseno nadležnom tužiteljstvu.

Ovaj incident unio je nemir među stanovnike Donjeg Vakufa-Uskoplja gdje zajedno živi bošnjačko i hrvatsko stanovništvo.

Općinski načelnik Sead Čaušević osudio je ovaj događaj te zahvalio svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je općina Donji Vakuf-Uskoplje primjer suživota i tolerancije. Čaušević je istaknuo da se odnosi među stanovništvom Donjeg Vakufa – Uskoplja grade već godinama te da ih ovakvi incidenti neće poremetiti.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka