Menu

TURISTI NA VLAŠIĆU ZBUNJENI Misle da su došli u Saudijsku Arabiju

TURISTI NA VLAŠIĆU ZBUNJENI Misle da su došli u Saudijsku Arabiju

Sve popularnija bosanskohercegovačka turistička destinacija Vlašić, pored posjetitelja iz regije, atrkativna je i državljanima zemalja Bliskog Istoka.

Buni turiste

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, gdje su gotovo svi natpisi na tablama napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudbijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali, ne razumiju sadržaj natpisa.

Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali niko o tome ne želi javno govoriti. Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, nitko od mještana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa.

– Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema sa njima. Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, financijski, naravno. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode – govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao, rade, zarađuju.

Interesantno, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu “Oaza mira”, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i eksluzivni hotel.

Rijetko ostaju

– Gradi se, to je točno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, rijetko tko živi. Još ne znamo koliki će točno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe. U hotel “Oaza mira” dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve – govori Maglić za “Avaz”.

Kako saznaje sarajevski list, novi hotel s četiri zvjezdice bit će na sedam katova, a imat će i bazen, jakuzi, restoran, teretanu…

Postali smo prijateljima

Enes Cogić, mještanin Mudrika kaže da Arapi doprinose razvoju turizma i ekonomije.

– Mnogi imaju koristi od njihovog dolaska jer kupuju naše proizvode koje izlažemo. S nekima smo postali i prijatelji – govori Cogić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka