Menu

Anić o događanjima u Aluminiju: Ministar Džindić laže, Pandža nije bio na sastanku sa arapskim investitorima, cijela priča je prijevara

Anić o događanjima u Aluminiju: Ministar Džindić laže, Pandža nije bio na sastanku sa arapskim investitorima, cijela priča je prijevara

-Ljudi su iz UAE došli da razgovaraju, naprave analize. Izravno sam zvao direktora Pandžu da primi ljude. On je objasnio da nije imao najavu, tražio je dopis da mu Ministarstvo pošalje dopis o tvrtci, a zaboravio je da je sjedio s ljudima koji su jučer došli da naprave financijsko-tehnički audit – rekao je danas za sarajevske medije ministar Nermin Džindić.

Očito ne raspoznajući više što je laž, a što istina, Džindić je danas još jednom iznio lažne optužbe na čelnike Aluminija, osobito direktora Dražena Pandžu. Naime, Pandža se nikada nije susreo sa arapskim investitorima o kojima govori federalni ministar, a to nam je danas potvrdio i predstavnik malih dioničara Aluminija Samir Anić.

-Na sastanku na kojem se razgovaralo sa arapskim investitorima sam bio sam ja ispred Aluminija. Ministar me pozvao na taj sastanak i ja sam došao. Direktor Pandža nije bio na tome sastanku i ono što je danas rekao ministar Džindić je obična laž. Pandža je imao informaciju da će se sastanak dogoditi, ali na njega nije pozvan – govori na početku razgovora za Ero.tel Anić.

Dodaje kako smatra i da je priča oko investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata isto laž jer je provjerama utvrđeno kako se radi o tvrtci koja ima 60 montera, dva inžinjera i kao takva želi preuzeti jedan Aluminij.

-Ovo je sve jedna obična prijevara. Imaju šest bruslica, šest bušilica i kao takvi žele kupiti naš Aluminiji. Kako je moguće da se uopće netko takav uvodi u priču oko investicija i nastavka rada Aluminija? Ponavljam, ovo je jedna obična prijevara koja se želi nama i javnosti servirati, a oni koji su je osmislili neka kažu javnosti što je njezin konačni cilj – poručio je Anić u izjavi za Ero.tel.

Podsjećamo, federalni premijer Fadil Novalić i ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić su pokušali na silu organizirati sastanak navodnih investitora sa Istoka i čelnika Aluminija, ali je direktor Pandža to odbio i zatražio dodatne informacije o tvrtci koju tu investitori predstavljaju. Nakon toga je krenula lavina osuda iz Sarajeva zbog takvog poteza čelnika Aluminija, a očito su se sada počeli služiti i lažima kako bi srušili proces novog pokretanja proizvodnje u ugašenom gigantu, piše Ero.tel

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka