Menu

Stiže val s Arktika, jake oluje, hladnoća…

Stiže val s Arktika, jake oluje, hladnoća…

Meteorološki servis Severe Weather EU objavio je na kako se s Arktika prema Europi kreće iznimno hladna fronta koja će u dijelove kontinenta donijeti veliki pad temperature – i do 20 Celzijevih stupnjeva.

“Očekujte jake grmljavinske oluje širom sjevernog i srednjeg Sredozemlja”, poručili su iz meteo servisa.

    Latest model guidance is still well on track for a powerful blast of cold polar maritime airmass across large parts of Europe and the Mediterranean in the next 72-96 hours. 850 mb level temperatures will be up to 10 °C below average for this period! ECMWF. Maps: @tropicaltidbits pic.twitter.com/NBnJ0sDCDG
    — severe-weather.EU (@severeweatherEU) October 1, 2019

Značajno zahlađenje vrlo vjerojatno će donijeti i dosta snježnih padalina u Alpama te uzrokovati mnoge oluje na Mediteranu. Prema prognozama WXCHARTS-a, osim olujnog nevremena, sjeverni dio Mediterana očekuju i ogromne količine kiše što će naštetiti brojnim turističkim destinacijama.

Polarna hladnoća jučer je zahvatila Baltik te se nastavila kretati prema središnjoj Europi. Očekuje se da bi ovo zahlađenje s Arktika u naše krajeve trebalo stići krajem tjedna.

U Mađarskoj i Rumunjskoj doći će do velikog temperaturnog pada pa bi se u samo 24 temperature mogle pasti za 20°C i tako se približiti nuli.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka