Menu

Prof.dr.sc. Mila Gadžić izabrana za dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

  • Napisao/la  ef.sve-mo.ba
  • 2 komentari
Prof.dr.sc. Mila Gadžić izabrana za dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Ekonomski fakultet je prvi na Sveučilištu u Mostaru organizirao izbore za dekana i dobio svoju prvu dekanicu, prof.dr.sc. Milu Gadžić kojoj je povjerenje za mandatno razdoblje od 2013 – 2017. godina iskazalo 18 od ukupno 22 člana Znanstveno – nastavnog vijeća Ekonomskog fakulteta.


Dana 6.5.2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Mostaru održana je sjednica Znanstveno – nastavnog vijeća Ekonomskog fakulteta na kojoj je jedina točka bila izbor dekana za mandatno razdoblje 2013 – 2017. godinu. Na natječaj za izbor dekana Ekonomskog fakulteta prijavila se samo prof.dr.sc. Mila Gadžić.

Profesorica Gadžić je, kako to i predviđa novi Statut Sveučilišta u Mostaru, izložila program rada za mandatno razdoblje, koji zagovara dinamičnije uključivanje Fakulteta u društvene i gospodarske tokove, unaprijeđenije organizacijske infrastrukture za intenzivnu suradnju Fakulteta s gospodarstvom i javnim sektorom, razvoj modela cjeloživotnog obrazovanja, uključivanje fakulteta u istraživačke projekte i projekte financirane kroz EU fondove.

U središtu interesa razvoja Fakulteta  u programu profesorice Gadžić nalaze se studenti i njihovo aktivno uključivanje u proces odlučivanja o studentskim pitanjima, sudjelovanje u projektima  Fakulteta, te podrška studentskim organizacijama i projektima koje te organizacije vode.

Nakon izlaganja programa rada provedeno je tajno glasovanje kojem su pristupila 22 člana Znanstveno – nastavnog vijeća Ekonomskog fakulteta, od kojih je 18 članova dalo svoju potporu programu rada prof.dr.sc. Mile Gadžić za mjesto dekana Ekonomskog fakulteta u Mostaru za mandatno razdoblje od 1.10.2013. do 30.9.2017. godine.

S ovim izborom je Ekonomski fakultet prvi uspješno završio proces izbora za dekana, a prof.dr.sc. Mila Gadžić je postala prva dekanica Ekonomskog fakulteta od njegova osnutka.

Osim dugogodišnjeg akademskog iskustva koje je stekla radom na Ekonomskom fakultetu Fakultetu, prof.dr.sc. Mila Gadžić je dugo godina prisutna i u ekonomskoj politici Bosne i Hercegovine, posebno u radu financijskih institucija, Centralne banke BiH, Vijeća za državne potpore BiH i drugim institucijama.

  • Bogomir

    Čestitam za izbor i želim puno uspjeha u radu.

  • Bogomir

    Čestitam za izbor i želim puno uspjeha u radu.

Komentirajte na članak

0
na vrh članka