Menu

Krimolovci u travnju: Zaprimljeno 411 poziva i 110 korisnih informacija

Krimolovci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u travnju 2013. godine registrirali su ukupno 411 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 166 ocijenjeno neozbiljnim.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 110 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.
Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti (19), te neovlaštenog promet opojnim drogama (11) .
Od ukupnog broja korisnih informacija, 110 je zajedno sa izvješćima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u BiH, od čega se 14 informacija odnosilo na kaznena djela iz nadležnosti SIPA-e.
U izvještajnom periodu pristiglo je 65 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, na temelju kojih je utvrđeno da je nadležnim tužiteljstvima dostavljeno 5 izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, dok su 5 izvješća dostavljena na ocjenu.
Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 135 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka