Menu

Lažna vijest kružila po Širokom Brijegu: Službeno nema novozaraženih

Lažna vijest kružila po Širokom Brijegu: Službeno nema novozaraženih I


Sinoć se putem raznih WhatsApp grupa pojavila informacija da su još dvije osobe zaražene koronavirusom u Širokom Brijegu što su prenijeli i pojedini mediji.

Pojedini mediji su pokazali neodgovornost težeći senzacionalizmu na osnovu neslužbenih informacija, što je vrlo opasno u ovakvim kriznim situacijama.

Ipak informacija o zaraženosti unuka prvozaražene starice iz sela Jare nije točna, a to je potvrio za portal Jabuka.tv i Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH.

Da, to nije bila točna informacija. Mi smo nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u ŽZH poslali četiri uzorka na testiranje, a od toga su dva bila pozitivna dok su druga dva negativna. Tako da su do sada u našoj županiji i Širokom Brijegu i dalje tri pozitivna slučaja, kazao je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Podsjetimo, u Širokom Brijegu je u ponedjeljak potvrđen prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom. Riječ je o starijoj ženskoj osobi iz mjesta Jare. A u utorak poslijepodne su potvrđena još dva slučaja, a radi se o kćeri i nevjesti prvozaražene.

Ovim putem apeliramo na građane da ne teže panici i da se oslanjaju na provjerene službene informacije, te pridržavaju svih propisanih mjera, samo tako ćemo se lakše izboriti s pošasti koronavirusa.
Prvozaražena priključena na respirator

U utorak navečer su na RTV HB u emisiji uživo koju je vodio Milan Šutalo gostovali i federalni ministar Vjekoslav Mandić te član Kriznog stožera HNŽ-a i infektolog, dr. Jurica Arapović koji su govorili o aktualnoj kriznoj situaciji.

Arapović je govorio o trenutnoj epidemiološkoj slici u SKB Mostar te otkrio kako se prvozaražena osoba iz Širokog Brijega nalazi na respiratoru.

Trenutno je u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar smješteno pet osoba, a dvije su u vrlo teškom stanju i priključene su na respirator. Jedna osoba je prvozaraženi muškarac u Mostaru, a druga osoba je starica koju smo sinoć primili iz ŽZH, odnosno Širokog Brijega. Radi se o vitalnom ugrožavanju i na respiratoru je od danas, kazao je Arapović.

Cijelu emisiju pogledajte u videoprilogu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka