Menu

Testirano 14 osoba iz ŽZH, zaprimljen jedan negativan nalaz, a ostali sutra

Testirano 14 osoba iz ŽZH, zaprimljen jedan negativan nalaz, a ostali sutra

Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo koronavirusom.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), danas je testirano ukupno 14 osoba s prostora te županije. Dosad je zaprimljen samo jedan negativan nalaz, a u ostali su u procesu obrade i bit će objavljeni tijekom sutrašnjeg dana - priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite ŽZH.

Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, u samoizolaciji je 928 osoba, od čega su 112 osobe s područja Gruda, 174 ih se nalazi u Ljubuškom, 320 u Posušju i 322 osoba u Širokom Brijegu.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvijestilo kako nije bilo kršenja odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata, prenosi Fena.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka o dopuštanju rada trgovinama bijelom tehnikom i namještajem, a benzinske postaje od danas mogu raditi svim danima najkasnije do 18 sati. Osobe starije od 65 godina od danas mogu od 8 do 12 sati radnim danima u ovom tjednu otići do banaka i podići svoje mirovine.

Također, dozvoljen je prijevoz djece u automobilima.

Na sjednici je dogovorena i nabava dodatne zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava.

-Apeliramo na sve umirovljenike ukoliko im banka dopušta neku drugu mogućnost podizanja mirovine kao što je davanje punomoći, da maksimalno iscrpe sve druge mogućnosti kako bi zaštitili svoje zdravlje - ističu iz Stožera CZ ŽZH.

Federalna uprava civilne zaštite započela je s dezinfekcijom Širokog Brijega u večernjim satima.

Broj operativnog centra je 121.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka