Menu

Kako je katedrala za Sarajlije postala "sila mraka i zla"

Kako je katedrala za Sarajlije postala "sila mraka i zla"

"Možda će doći i taj dan kada ćemo biti prinuđeni svim sredstvima braniti ono što je preostalo da se odbrani. Ali 16. maj 2020. nije taj dan. Čović i Puljić su sile i propovjednici mraka. Kad je već tako onda mi budimo svjetlo. Oni nas zovu u mrak gdje nas čeka samo zlo. Pođimo putem svjetla, jer samo svjetlo pobjeđuje mrak, jer samo dobro pobjeđuje zlo. Neka bude svjetlo!"

 

Onaj tko piše, govori pa čak i pomisli ovakve misli, podjednako kao i oni koji egzaltirano kliču ovim mislima ne smiju smetnuti s uma da se obraćaju Hrvatima i svim katolicima u BiH.

Čović nije javna ličnost per se nego političar kojeg biraju Hrvati i kojem su povjerenje dali ne samo članovi i glasači HDZ-a nego sve političke stranke s hrvatskim predznakom. Riječju, Hrvati u BiH.

A kardinal Puljić nije kardinal imaginarnim vjernicima nego svim katolicima u BiH. I dok netko kliče ove citirane rečenice mora znati da kliče protiv svih katolika i Hrvata u BiH. No, možda je i dobro što kliču jer tako glasno uzvikuju mržnju, neuvažavanje, totalitarističku isključivost i nacionalizam.

Rasizam i nacionalistička isključivost nisu smješteni u jednoj misi nego posljedičnim uzvicima koje je najavljena misa porodila...I tako, rasprši se priča o višestoljetnim bogomoljama jednim pored drugih u gradu koji grli istok i zapad.

Dok je bila, mahom prazna jer je katolika sve manje u tom otvorenom gradu, Katedrala je bila simbol multikulture, a danas je sila "mraka i zla" baš kao što je to i sam kardinal.

Nažalost, najavljena misa nije oživjela fašizam i isključivost među vjernicima koji će moliti za sve nevino ubijene, ali jeste oživjela isti onaj duh koji je bez suda i suđenja ubio mnoge nevine.

Stoga, moliti treba kako za one nekad nevine ubijene civile tako i za ove danas koji oživljavaju i slave duh ubojica nevinih ubijenih jer "ne znaju što čine"!

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka