Menu

Muškarac koji je hodao s automatskom puškom u Mostaru već je uhićen, nema veze s navijačima

Muškarac koji je hodao s automatskom puškom u Mostaru već je uhićen, nema veze s navijačima

Naoružani muškarac u centru Mostara s videosnimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhićen je 31. srpnja i nema veze s navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je Srni glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio videosnimak na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad u Mostaru s automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara, a brojni bošnjački i srpski mediji su požurili optužiti hrvatske navijače Zrinjskog da su upravo oni nosili pušku kroz Stari grad.

Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac s automatskom puškom snimljen 31. srpnja.

– Policijska patrola je 31. srpnja oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla je osobu čiji su inicijali I. F. s automatskom puškom AK 47. Ova osoba rekla je policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da ju je htio prodati osobi čiji su inicijali S. Ć. – rekao je Marić.

On navodi da je I. F. imao vidne ozlijede na sebi i da se vjerojatno sa S. Ć. potukao zbog cijene.

– Osobe su lišene slobode i predate Odjeljenju kriminalističke policije – dodao je Marić i dodao da nije riječ o navijačima.

Treba primijetiti da je velika većina sarajevskih medija objeručke prihvatila ovu snimku te ju plasirala kao informaciju da je navijač Zrinjskog hodao Fejićevom ulicom u Mostaru noseći “Kalašnjikov” za vrijeme navijačkih nereda, piše HMS.

Mediji koji su prenijeli snimku uzgred su spomenuli kako autentičnost nije potvrđena, niti jedan mediji nije takvo nešto naglasio u naslovu. Ostaje za vidjeti hoće li na ovakvo izazivanje panike prenošenjem lažnih i neprovjerenih informacija reagirati nadležna tijela i strukovne novinarske udruge ili će pak sve ostati mrtvo slovo na papiru jer se radi po nečijem diktatu iz Sarajeva?//

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka