Menu

Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivične prijave protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i novinara Avde Avdića

Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivične prijave protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i novinara Avde Avdića

Kako je ranije najavila, Mirela Bubalo, savjetnica ministra Aljoše Čampare ministra unutarnjih poslova FBiH, podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i urednika portala Istraga.ba Avde Avdića,

Ova prijava uslijedila je nakon što je portal Istraga.ba objavio tekst sa slikom s nadzorne kamere iz ispostave BH Pošte na Alipašinom polju. U tekstu se tvrdi da se na snimku nalazi upravo Bubalo i da je u tom trenutku u pošti predavala krivične prijave protiv čitavog niza dužnosnika u BiH, između ostalih i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, podsjeća Avaz.

Bubalo je u svom Facebook statusu napisala da su joj zbog iznošenja privatnih podataka u navedenom tekstu grubo prekršena prava i zloupotrijebljeni osobni podatci.

– Krivičnu prijavu sam podnijela protiv Osmana Mehmedagića, Avde Avdića i N.N. osoba iz JP „Pošte“ BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela kažnjivih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a danas je moj odvjetnik predao i privatnu tužbu za klevetu protiv Avde Avdića i portala Istraga.ba.

O meni su na nezakonit način prikupljani osobni podaci koji su objavljeni javno – poput adrese, imena majke i oca, osobnih podataka supruga – što govori da je netko iz OSA BiH nezakonito pristupao i Sustavu zaštite identiteta građana (CIPS). U lažnom tekstu o tome da sam podnijela krivične prijave objavljena je adresa mog prebivališta, a otišlo se čak i korak dalje pa je u tekst ugrađena mapa koja pokazuje jasan put do ulaznih vrata mog doma! Zbog sotanizacije u režiji Osmana Mehmedagića živim u strahu i moj život pretvoren je u pakao, napisala je, između ostalog, Bubalo u svom Faceboook statusu. /HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka