Menu

Mostar: Sajam mikro, malih i srednjih poduzeća

Mostar: Sajam mikro, malih i srednjih poduzeća

Danas, 11. lipnja  u 11 sati otvorit će se Sajam mikro, malih i srednjih poduzeća u Mostaru, na platou iza nove Gradske Vijećnice (Ul. Bulevar).

Sajam će otvoriti Šef ekonomskog odjela Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u BiH, Florian Burkhardt i šef financijskog odjela za projektni razvoj njemačke NVO HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V sa sjedištem u Bonu,Timo Stegelmann.

MSP Sajam je organiziran u okviru projekta pod nazivom "Smanjenje siromaštva kroz podršku lokalnom ekonomskom razvoju i ekonomskom osnaživanju u središnjoj Bosni i Hercegovini” kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira njemačka nevladina organizacija HELP Hilfe zur Selbsthilfe.

Sajam ima za cilj pokazati HELP-ovu posvećenost ljudima, njihovim poslovnim idejama, vizijama, dati podršku rastu i razvoju MSP-a u BiH kao i promovirati ekonomske i turističke potencijale Bosne i Hercegovine.

Tako će sajam ugostiti dvadeset MSP-ova i individualnih proizvođača poljoprivrednih proizvoda (mliječnih, proizvoda od voća i povrća, pčelara), rukotvorina i zanata i turističkih djelatnika koji će izlagati svoje proizvode i usluge na dvadeset štandova tijekom dva dana, 11. i. 12. lipnja kako bi promovirali njihov proizvodni potencijal za ekonomski rast i izvoz i predstavili ga posjetiteljima sajma.

Sajam se organizira u suradnji sa Obrtničkom Komorom HNŽ-a. Projekt financira Vlada Savezne Republike Njemačke. Vrijednost projekta iznosi 550 000 EUR, a sufinanciraju ga i općine koje su uključene u projekt. 220 MSP-ova i individualnih proizvođača iz različitih sektora proizvodnje, poljoprivrede, zanata i usluga je pomognuto u okviru ovog projekta tako što su im omogućeni robni grantovi za pokretanje poduzetništva i za unapređenje postojećeg poslovanja i proizvodnje, te omogućen razvoj kapaciteta kroz poslovne edukacije i treninge, priopćeno je iz NVO HELP.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka