Menu

Sindikat: Redovita nastava će se odvijati, ali štrajk se i dalje provodi

Sindikat: Redovita nastava će se odvijati, ali štrajk se i dalje provodi

Jučer je sud donio nepravomoćno rješenje po kojem je naš štrajk okarakteriziran kao nelegalan. Sinoć su održani sastanci sindikalnih podružnica osnovnih i srednjih škola ŽZH, a danas i sastanci predsjedništva i skupštine sindikata. Odlučeno je sljedeće: Sindikati će poštovati rješenje suda, ali će odmah uputiti žalbu na sljedeću instancu. Sutra može početi drugo polugodište, održavat će se redovita nastava, a štrajk će se i dalje provoditi, ali radno.

 

Ipak, želimo da se zna i ovo.


Zgroženi smo stanjem pravosuđa u našoj županiji. Zar u 21. stoljeću jedna cijenjena sutkinja može donositi odluke kao da smo u robovlasničkom društvu?! Gospođo Bošković, proglasili ste štrajk nelegalnim i usto naložili da uđemo u učionice, a da nikakvo valjano obrazloženje za to niste dali. To je sramota za pravo i pravosuđe! Jesmo li mi samo robovi? Gdje su naša prava? Zar nismo i mi nečija djeca? Zar smo se bespotrebno školovali i strepili za svaki naš ispit? Da bismo dočekali OVO.

Ogorčeni smo jer Vlada silnički prijeti i guši svaki glas demokracije. Gospodo ministri, predsjedniče Vlade, na čemu gradite svoju reputaciju?! Na rasipništvu vas nekolicine, na zakidanju malih ljudi, na zastrašivanju i bahatosti! Zaboravili ste da ne smijete kršiti zakone pa i kad ste ih sami donijeli. Potrudit ćemo se da se prisjetite kako i vi nekome morate podnositi račune.

Revoltirani smo zbog podvala, samovolje i laži NAŠE ministrice. Gospođo Lončar, niste pedagog ni čovjek, ne brinete o djeci ni o učiteljima i ne možete zastupati. Tko će platiti kaznu jer ste niste pojavili na sudu, a bili ste uredno pozvani? Nećemo valjda opet mi. Zašto niste došli na ročište kada ste već uzeli sebi za pravo da nas tužite? Nije vrag da nas ne možete pogledati u oči od srama! Znamo da nije zato. Bili ste zauzeti time da medijima obznanite rješenje suda koje još nije ni doneseno. Gospođo Lončar, zašto sazivate konferenciju za tisak ako 95% škola naše županije danas radi? Možda zato što to nije istina, kao uostalom i mnogo toga što izjavljujete. Zbog vašeg nemara od dana preuzimanja funkcije ministrice, zbog provođenja brojnih nezakonitih odluka, a osobito zbog vašeg neodgovornog ponašanja tijekom štrajka, tražimo vašu ostavku. Niste kompetentni obnašati dužnost koja vam je povjerena!

Žalosno je što naša ministrica i Vlada ŽZH svoje propuste, nerad i svoju neodgovornost pokušavaju svaliti na leđa drugih, u ovom slučaju na škole i one koji u tim školama rade. I to im nije dosta, nego svaku naznaku borbe za pravdu nastoje ušutkati, iznošenjem neistina u medije, pozivanjem roditelja na linč, i konačno putem suda, koji se licemjerno poziva na dječja prava. Zar nije pravo djeteta živjeti u društvu u kojem demokracija nije tek slovo na papiru? Zar djeca ne zaslužuju društvo u kojem se cijeni rad i predanost? Zar je namjera Vlade i suda pružiti djeci život u društvu u kojem se želi iskorijeniti poštenje kao kakva rijetka bolest?!! Prosvjetni djelatnici su odlučni u namjeri da se pravda i istina konačno počnu događati.

Dakle, po odluci suda učitelji će sutra biti na svojim radnim mjestima. Redovita nastava će se odvijati, ali na ulaznim vratima svih škola natpis ŠTRAJK ostaje.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka