Menu

Lijanovićeve odluke nisu pravno valjane, a Helez mora raspustiti svoje revizorske timove

Lijanovićeve odluke nisu pravno valjane, a Helez mora raspustiti svoje revizorske timove

Ustavni sud Federacije BiH obznanio je jutros dvije odluke koje se odnose na zahtjeve Nermina Nikšića u sporu s Lijanovićem i Živka Budimira u sporu sa Zukanom Helezom.

Ustavni sud Federacije BiH odbio je zahtjev premijera FBiH Nermina Nikšića za hitno rješavanje spora između njega i dopremijera FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića te još osam federalnih ministara iz SDA, HSP-a i NSRzB-a u vezi s donošenjem nezakonite i neustavne odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade.

Zahtjev je odbijen jer odluka o izmjenama Poslovnika nije objavljena i nije pravno valjana. Ustavni sud FBiH, međutim, nije se upuštao u ustavnost i zakonitost osporene odluke.  

Riječ je od događaju od 19. ožujka, kada je devet ministara, na čelu s Lijanovićem, na sjednici Vlade FBiH izglasalo izmjene navedenog poslovnika tako da su dopremijeru FBiH, odnosno Lijanoviću, omogućili da saziva sjednice te da potpisuje akte Vlade.

Helez mora razriješiti revizorski tim!

Ustavni sud FBiH je donio presudu po kojoj Zukan Helez, ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH mora postupiti po odluci Živka Budimira, predsjednika FBiH da razriješi dužnosti revizorski tim koji se bavio kontrolom zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Ustavni sud je utvrdio da je odluka predsjednika FBiH na snazi sve dok se pred sudom ne dokaže drugačije.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka