Menu

Priopćenje za javnost s 32. sjednice Skupštine ŽZH

Priopćenje za javnost s 32. sjednice Skupštine ŽZH

Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 32. sjednici, održanoj u petak 12. srpnja  2013. godine u Širokom Brijegu usvojila je nekoliko zakona, a svakako treba izdvojiti Prijedlog Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

Riječ je o iznimno bitnom Zakonu za našu Županiju, a koji je prošao svu potrebnu proceduru. Međutim, zbog opsežnosti samog Zakona isti je na usvajanje čekao već duže vrijeme.

Usvojen je još jedan bitan Zakon za Županiju Zapadnohercegovačku riječ je o  Prijedlogu Zakona o koncesijama. Spomenuti Zakon, koji se našao na dnevnom redu potaknuo je zanimljivu raspravu, a na kraju je isti usvojen s većinom glasova.

Uz to usvojen je i Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2013. godinu te dva Nacrta Zakona, Nacrt Zakona o eksplozivnim tvarima za gospodarsku uporabu i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uporabi grba i zastave Županije Zapadnohercegovačke.

Također, zastupnici su većinom glasova usvojili i tri izvješća, Izvješće o radu Javno žalbenog ureda za 2012. godinu, Izvješće o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o prosvjetnoj inspekciji te izvješće o Javnoj raspravi Nacrta Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci.

Stručna služba Skupštine

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka