Menu

Od 1. ožujka Međugorje uvodi vinjete autobusima za korištenje lokalnih cesta?

Od 1. ožujka Međugorje uvodi vinjete autobusima za korištenje lokalnih cesta?

Sve poskupljuje, a rast cijena nije zaobišao niti Međugorje. Općinsko vijeće općine Čitluk donijelo je odluku Nacrt Odluke o plaćanju naknade za prekomjernu uporabu lokalnih prometnica na području turističkih naselja Međugorje, Bijakovići i Vionica. Također, određen je rok od 10 dana za dostavu eventualnih novih prijedloga i primjedbi u svezi sa navedenim Nacrtom.

Naknada  se prema nacrtu odluke plaća za razdoblje od sedam dana i za autobus od 9 – 14 mjesta iznosit će 25 KM (13 €), za autobus od 15 – 33 mjesta 50 KM (26 €), za autobus preko 34 mjesta 100 KM (51 €).

Potvrda za navedenu naknadu se izdaje u obliku vinjete koja se postavlja na vidljivo mjesto prednjeg vjetrobranskog stakla.

Zakon na snagu stupa od 1. ožujka 2013. i za svako nepostupanje u skladu s navedenim biti će izrečena odgovarajuća novčana kazna 5.000 KM (2.700 €).

Prihodi od navedenih naknada koristiti će se za financiranje izgradnje, uređenja i rekonstrukcije lokalnih cesta i prometne infrastrukture.

Nakon što je usvojen Nacrt odluke na protekloj sjednici općinskog vijeća uslijedit će javna rasprava, a poslije toga vijećnicima će Nacrt, sa eventualnim izmjenama, biti dostavljen na raspravu i usvajanje.

Nakon toga, ako vijećnici usvoje odluku, bit će određen datum od kojeg će važiti odluka.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka