Menu

BiH zaustavila pošiljke mlijeka iz Slovenije, Njemačka, Mađarske i Srbije

BiH zaustavila pošiljke mlijeka iz Slovenije, Njemačka, Mađarske i Srbije

Vlasti BiH zaustavile su uvoz nekoliko pošiljki mlijeka iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Njemačke jer su u sebi imale povećani sadržaj kancerogenih aflatoksina, kazao je u ponedjeljak za medije u Mostaru ravnatelj ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba.

"U pošiljkama Slovenije, Njemačka, Mađarske i Srbije pronađeni su pozitivni uzorci na aflatoksine", rekao je Kalaba. Po njegovim riječima rezultati pretraga koji su dostavljeni potvrdili su sumnje o nedopuštenom prisustvu aflatoksina.

"Mi smo u petak imali sumnjive uzorke, a danas smo dobili službene potvrde da su pozitivni", dodao je ravnatelj ureda za veterinarstvo BiH.

Vlasti BiH ranije su zabranile uvoz mlijeka od hrvatskih proizvođača Dukata i Vindije zbog utvrđenog povećanog sadržaja aflatoksina.

Tijekom dana je i uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu izvijestila da je kod još dvije serije mlijeka utvrđena povećani sadržaj opasnog aflatoksina. Riječ je o Vindijinu trajnom mlijeku s rokom trajanja do 17.06.2013. godine te trajnom mlijeku Ljubljanske mljekare "Alpsko omega 3" s 1,6 posto mliječne masti i rokom valjanosti do 30.03.2013.

Trgovce se pozvalo na povlačenje tih proizvoda iz trgovina.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka